Retallades

Rebaixada de poder adquisitiu per al sector públic

El Sindicat critica la tisorada aprovada pel govern espanyol i es mostra contrària a la congelació salarial per a les persones empleades públiques

30 / 12 / 2011 | Intersindical

Interrsindical Valenciana rebutja la congelació salarial per al 2012 al personal empleat públic que ha aprovat el Consell de Ministres. La congelació salarial suposa una nova pèrdua de poder adquisitiu per a les 2.650.010 persones que treballen en les diferents órganismes, institucions i administracions públiques del conjunt de l’estat, de les quals 228.453 treballen al País Valencià. La previsió de l’IPC per a 2012 és, per al govern espanyol, de l’1%. Per contra, el Banc Central Europeu xifra aquesta previsió en el 2%.

Per tant, cada persona que treballa en el sector públic veurà rebaixat el seu poder adquisitiu, si es compleixen les previsions, entre el 1 i el 2%. Aquesta pèrdua s’afegeix a la rebaixa del 5% dels salaris en 2010 i a la congelació salarial de 2011. Cal recordar queen 2010 l’IPC es va situar en el 3% i en 2011 en el 2,4%. És a dir, en 2010 va haver una reducció salarial i en els anys 2010 i 2011 pèrdues importants de poder adquisitiu. A aquestes pèrdues caldrà sumar una nova en 2012.
Totes aquestes dades posen en evidència la falsetat de les declaracions de la portaveu del govern espanyol que ha afirmat que no volen fer recaure sobre el personal empleat públic les mesures d’ajust econòmic. Una vegada més les persones que treballen en els organismes, institucions i administracions públiques paguen els efectes d’una mala gestió i d’una crisi econòmica que no han generat.
Intersindical Valenciana també s’oposa a les restriccions de les ofertes d’ocupació pública. No compartim ni la congelació de les plantilles en determinats serveis públics ni la restricció al 10% de la taxa de reposició en serveis com la Sanitat, Educació o personal de la Inspecció Tributària. Per al Sindicat, en un moment on la taxa de desocupació és tan elevada, el sector públic ha de servir per generar ocupació. A més, l’Estat Espanyol se situa per sota de la mitjana europea en nombre de persones que treballen al sector públic. Un sector important per garantir la prestació dels drets bàsics per la ciutadania. En aquest sentit l’ampliació de la jornada laboral suposarà la reducció de la plantilla i l’acomiadament de personal interí o eventual.
També considerem inacceptables altres mesures que figuren en aquesta tisorada històrica que ha aprovat el govern espanyol com ara: la congelació del Salari Minim Interprofessional a 641,40 euros; el retard a 2013 de la introducció dels dependents moderats i de l’ampliació del permís per paternitat; la no renovació de les ajudes al lloguer de 210 euros per a la gent jove i l’actualització de les pensions en només l’1% quan la inflació de la zona euro es preveu que siga del 2%.
Per a la Intersindical Valenciana aquestes mesures suposen que, una volta més, els sectors més febles de la societat tornen a veure empitjorades les seues condicions de vida. A més, de les paraules de la portaveu del govern es desprén que, aquesta tisorada és “l’inici de l’inici” de la política de retallades del govern espanyol. Unes retallades que es concretaran en la reforma laboral que s’aprovarà en els propers tres mesos i en els Pressupostos Generals de l’Estat que s’han d’aprovar abans del 31 de març de 2012.
A més, des de la Intersindical Valenciana es posa de relleu que el ministre d’Economia, Luis de Guindos, que va ser conseller assessor per Europa de Lehman Brothers, siga un dels principals impulsors de totes aquestes mesures. Un fet que posa en evidència que el nou govern segueix els dictats del sistema financer i no obeix als interessos de la ciutadania.
Finalement, el Sindicat anuncia que es posarà en contacte, en els propers dies, amb la resta d’organitzacions sindicals, plataformes i organitzacions socials per proposar-los la convocatòria d’una mobilització social, unitària i sostinguda en el temps que faça possible un canvi de les polítiques antisocials del nou govern espanyol que presideix Mariano Rajoy. Un govern que té entre els seus membres a persones vinculades a grans empreses, bancs i entitats que ens han portat a aquesta situació social i econòmica que està patint la majoria de la població.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.