Retallades

Intersindical es concentra per defensar millores salarials per a les empleades i empleats públics

19 / 12 / 2017 | Intersindical

Delegades i delegats de la Intersindical Valenciana es concentren per exigir la recuperació i millora de les retribucions de les empleades i empleats públics. La concentració, que ha tingut lloc davant de la Delegació del Govern a València, vol posar en evidència la política salarial del govern espanyol que està afectant molt negativament les persones que treballen al sector públic i totes les que depenen dels Pressupostos Generals de l’estat.

Per a Intersindical Valenciana cal capgirar aquesta política per una altra que acabe amb pèrdua continuada de poder adquisitiu, no només des de l’inici de la crisi sinó des de fa molts anys. El Sindicat considera que una part important de l’ajust pressupostari i de la reducció del dèficit de les Administracions Públiques ha recaigut sobre les esquenes de les treballadores i treballadors de les administracions i dels serveis públics. Les dades són molt evidents, des de gener de 2010 fins a novembre 2017 la variació de l’IPC acumulada ha experimentat un increment del 11,6%, mentre que les retribucions del personal públic han estat congelades, excepte en 2016 i 2017 que s’incrementaren en un 1%. A aquesta pèrdua neta de poder adquisitiu d’un 9,6%, caldria afegir la retallada retributiva del 5-7% que va aplicar el govern de Zapatero en 2010; amb la qual cosa i obviant altres retallades salarials, no menys importants, aplicades per les Comunitats Autònomes, es podria quantificar la pèrdua de poder adquisitiu en una forqueta que es situa entre 14,6 i el 16,6%. Per això, hui s’ha fet aquesta concentració, en el marc de la campanya “Ja toca” de defensa del sector públic i de la defensa i millora de les retribucions i condicions laborals de les empleades i empleats públics que porta endavant la confederació Intersindical Valenciana.

Finalment, Intersindical Valenciana anuncia que continuarà impulsant noves mobilitzacions mentre el govern de Rajoy continue fent pagar a les treballadores i treballadors, del sector públic i del sector privat, les polítiques antisocials i d’austeritat suïcida.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.