Mitjans de comunicació

Comité d’Empresa d’Àpunt, en solidaritat amb Canal Sur

En el seu primer comunicat, el Comité d’Empresa d’À Punt Mèdia vol transmetre el seu suport i solidaritat als professionals de la Ràdio i Televisió Pública d’Andalusia (RTVA) i les seues societats.

13 / 02 / 2019 | Intersindical

El representants dels treballadors de la plataforma de mitjans de comunicació públics del País Valencià considerem inacceptable l’amenaça de tancament a Canal Sur que ha fet la formació política Vox i alcem la nostra preocupació davant la proposta de “redimensionar” el grup. El Partit Popular i Ciutadans farien bé en recordar el seu soci de govern que la radiotelevisió pública andalusa és un servei públic, la continuïtat del qual està avalada i protegida per una llei orgànica, com és l’Estatut d’Autonomia d’Andalusia.

Al mateix temps, manifestem el nostre rebuig davant l’extensió d’aquestes amenaces a altres mitjans de comunicació públics amb una figura de protecció menor, com ara Telemadrid o la mateixa À Punt, el futur sobre els quals la proximitat dels comicis autonòmics ha tornat a convertir en subjecte d’especulació per part d’algunes formacions polítiques.

Des del Comité d’Empresa d’A Punt Mèdia reivindiquem els servei públic de radio i televisió autonòmica, com a garant del dret constitucional dels ciutadans a rebre informació lliure, veraç, plural i independent. Així mateix, denunciem qualsevol ingerència política que no siga per a apuntalar la independència dels mitjans de comunicació del sector públic de les pressions dels partits i del poder econòmic.

El treballadors de l’audiovisual del País Valencià tenim molt present el trauma de dos EROs i el tancament definitiu de Canal 9-RTVV. I des d’aquesta dolorosa experiència censurem en veu alta l’arbitrarietat de les noves amenaces que tornen a situar en el punt de mira un servei públic, amb la tortura que sabem representa per als professionals i les seues famílies.

Per uns mitjans de comunicació públics de qualitat a l’Estat espanyol.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.