Retallades

Conselleria ampliarà a 21 hores l’horari de secundària i reduirà plantilles d’Infantil i primària

La Conselleria també reduirà les plantilles d’infantil i primària. Els cinc sindicats de la Mesa Sectorial condicionen qualsevol negociació a la retirada del Decret-llei.

01 / 02 / 2012 | Intersindical

Aquest matí s’ha celebrat una nova Junta de Portaves entre els sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació (STEPV, FECCOOPV, ANPE, CSI·F i FETE-UGT PV) i els diferents responsables de les direccions generals de Conselleria.

Les plantilles de secundària i FP ja van ser retallades per la Conselleria el curs passat

La majoria dels temes proposats per la Conselleria d’Educació són els que ja van plantejar en la Junta de Portaveus del mes d’octubre, i es proposa de negociar-les fins el 30 d’abril, moment en el qual es tornarà a reunir la Junta de Portaveus.
Tanmateix, han afegit alguns temes nous com la modificació de les plantilles d’Infantil i Primària, de Secundària i FP i de la resta de cossos docents, amb l’anunci que es podran augmentar les hores lectives del professorat de secundària de 18h a 21h i de reduir les plantilles d’infantil i primària. L’argument, com sempre, és “l’optimització dels recursos humans”.
Recordem que les plantilles de secundària i FP ja van ser retallades unilateralment per la Conselleria el curs passat, la qual cosa va provocar l’acomiadament de més de 1.500 docents interins. I recordem que aquesta mesura va anar complementada per altres (retallada d’unitats, programes d’atenció a la diversitat, etc.) que van comportar una retallada total de més de 2.200 professorat interí.
Els sindicats han advertit a la Conselleria que aquesta mesura remata la feina que ha començat el Govern Valencià amb el Decret-llei de retallades salarials. No només es retallen els salaris del professorat, s’acomiada al professorat interí a 30 de juny, es redueix la percepció salarial del personal malalt dependent de la Seguretat Social, sinó que a més, la Conselleria d’Educació, incrementarà la jornada laboral, reduirà les plantilles i, per tant, incrementarà els acomiadaments de professorat interí.
Els sindicats anuncien, per tant, que convocaran totes les mesures de pressió que siguen necessàries, i no descarten la convocatòria d’una vaga general indefinida en el sector, si no es retira tant el Decret-llei de retallades salarials, com l’anunci d’augmentar la càrrega lectiva i de retallar encara més les plantilles.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.