Sindicalisme

Creixent

Vé Congrés de la Intersindical Valenciana

04 / 10 / 2016 | Intersindical

Creixent és el lema del Vé Congrés de la Intersindical Valenciana que tindrà lloc els propers dies 18,19 i 20 de novembre a Cullera. En aquest congrés es debatran les ponències de Política Sindical, Organització, Estatuts i determinació d’àmbits, Dones i la Carta Financera.

En el congrés participaran 132 delegades i delegats que representen als nou sindicats i 15.000 persones afiliades que formen part de la Intersindical Valenciana. El Sindicat que es va constituir l’11 de maig de 2002 està format per:
- Sindicat de Treballadores i Treballadors de les Administracions i Serveis Públics (STAS): administració justícia, correus, administració local, autonòmica i els organismes autònoms i empreses públiques dependents dels àmbits anteriors.
- Intersindical Salut, sanitat pública i privada.
- Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV): ensenyament públic i privat.
- Sindicat de Treballadores i Treballadors del Metall (STM): indústries del metall, empreses de comercialització i emmagatzematge de metall.
- Sindicat de Treballadores i Treballadors de la Indústria, Comerç i Serveis (STICS): empreses dels sectors de la indústria, comerç i serveis.
- Sindicat Ferroviari: Adif, Renfe, FGV i empreses i organismes depenents o vinculades als àmbits anteriors
- Col·lectiu Autònom de Treballadores i Treballadors del País Valencià (CAT-PV): Administració de l’Estat i diversos sectors.
- Sindicat de Treballadors per la Unitat de Classe (TUC): transport per carretera públic i privat.
- Organització Sindical Unitària de Treballadors (OSUT): empreses dels sectors de la indústria, comerç i serveis de les comarques de Castelló.
A més, està dotat d’estructures sindicals que treballen en diversos àmbits:
-Intersindical Jove, organitza les persones joves que formen part dels diversos sindicats de la Intersindical Valenciana.
-Intersindical Dones, que agrupa les dones dels sindicats que pertanyen a la Intersindical Valenciana per lluitar per la igualtat.
-Sindicat de Persones Pensionistes i Jubilades, que agrupa les persones jubilades.
-Intersindical Solidària, associació vinculada a la Intersindical Valenciana que treballa en el camp de la solidaritat i cooperació internacionalista.
-Intersindical Cultura, espai de treball sobre el món cultural.
-Escola Sindical de Formació Melchor Botella, que desenvolupa els plans de formació de la Intersindical Valenciana i dels sindicats que hi formen part.
La nostra implantació en el món laboral, mesurada en base als resultats electorals, és de 556 delegades i delegats. Per sectors, la Intersindical Valenciana té una presència important en les administracions i empreses públiques i en algunes empreses privades. Som el sindicat majoritari a l’ensenyament públic, amb majoria absoluta al no universitari, i el més votat a la Generalitat Valenciana on som el segon sindicat en nombre de delegades i delegats. A més, tenim presència en sectors com: administració local, autonòmica i estatal, administració justícia, sanitat pública i privada, audiovisual, metall, turisme, construcció, neteja, personal depenent, transport públic i privat, i sector ferroviari.
La ponència d’Organització, Estatuts i determinació d’àmbits destaca la necessitat de treballar per avançar en la cohesió, extensió i implantació de la Intersindical Valenciana. Per fer-ho, es proposa enfortir i dinamitzar l’organització, els diferents òrgans i estructures sindicals i posar en marxa plans de formació per a les delegades i delegats i les persones afiliades que serviran per avançar en el procés d’emancipació de les treballadores i treballadors i del nostre país.
La ponència de Política Sindical aposta, davant dels nous escenaris polítics, per una Intersindical Valenciana més unitària, autònoma, assembleària, reivindicativa, feminista, nacional i de classe. En eixe sentit, es proposa promoure un gran acord social i ciutadà entre les diferents organitzacions sindicals, socials i ciutadanes, perquè les propostes de canvi no s’aturen sinó que, al contrari, adquirisquen un fort impuls que es concrete en una multiplicitat de propostes en defensa dels drets de la ciutadania i dels interessos valencians, començant per un finançament més just que possibilite les millores que la societat valenciana necessita.
A més, proposa que la seua acció sindical ha d’estar orientada pels trets definitoris que defineixen el Sindicat: de classe, nacional, unitària, autònoma, reivindicativa, feminista, ecologista, plural, democràtica i assembleària. Les primeres configuren el seu discurs i les darreres el legitimen; per tant, per portar endavant les seues reivindicacions treballarà per buscar la unitat, l’organització i la lluita de les treballadores i treballadors en les empreses i administracions públiques. En eixe sentit, el Sindicat tindrà en compte, seguint el seu model, les decisions de les assemblees que s’hi convoquen i continuarà treballant en els espais unitaris per construir, des de baix, un moviment social i popular que siga el motor de la millora de vida de les valencianes i valencians, la transformació social i que avance en l’autogovern del País.
Pel que fa a la ponència de Dones és una aposta per una Intersindical Valenciana feminista que lluite per la igualtat real entre dones i homes, siga un compromís i un senyal d’identitat de totes i cadascuna de les persones que hi formem part. En la ponència es detallen les propostes i les línies d’actuació concretes per avançar en el camí de la igualtat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.