A casa nostra
Drets democràtics

El Consell de la Intersindical acorda la convocatòria del 5é Congrés

18 / 04 / 2016 | Intersindical

El Sindicat aprova les seues línies sindicals per als propers mesos

El Consell Confederal de la Intersindical Valenciana, màxim òrgan entre congressos, s’ha reunit a Alzira per tractar sobre diversos assumptes. En el Consell han participat representants dels 9 sindicats que hi formen part i de totes les comarques valencianes.

En el Consell ha intervingut l’Alcalde d’Alzira Diego Gómez que ha saludat la presència dels sindicalistes a la localitat i els ha animat a continuar treballant per continuar defensant els drets de les treballadores i treballadors i del País.

Entre els acords del Consell cal destacar:

1.Convocatòria del 5é Congrés de la Intersindical Valenciana per als dies 18, 19 i 20 de novembre de 2016 en el que es presentarà un Informe del Secretariat i les ponències d’Organització, Estatuts i determinació d’Àmbits, Política Sindical i Carta Financera.

2. El cronograma del debat al País Valencià per preparar el 11é Congrés de la Confederació Intersindical que tindrà lloc durant el mes de gener de 2017 a les Comarques del Sud del País Valencià.

3. La signatura de l’Acord de permisos sindicals en considerar que, en la Generalitat Valenciana, s’ha obert una procés de negociació real per revertir les mesures aprovades pel Decret Vela i en haver canviat l’actitud envers el personal del personal que hi treballa.

4. Les línies de Política Sindical en les que la Intersindical Valenciana demana al nou govern de la Generalitat Valenciana que aposte decididament i ràpida per unes polítiques al servei de les treballadores i treballadors i de la majoria de la població valenciana. Per fer-ho, des del Sindicat es considera que cal deixar enrere les polítiques neoliberals que s’han practicat als darrers anys.

Per al Sindicat, desprès d’onze mesos de govern, podem dir que algunes coses han canviat. Sense cap dubte, el tarannà dialogant és un altre i hem pogut comprovar alguns gestos com la universalització de l’assistència sanitària (recorregut per l’Estat); la compensació pels repagaments farmacèutics, el pagament dels endarreriments de la Llei de Dependència; la paralització dels concerts educatius i la supressió del districte únic; el compromís de recuperar els serveis públics privatitzats amb matisos; la reactivació de la concessió de habitatges socials, etc., però trobem a faltar una política que vaja més enllà dels gestos i que configure una nova realitat social i econòmica del nostre País, mitjançant la posada en marxa de plans estratègics.

Intersindical Valenciana pensa que ja deuria estar fet, és vital l’elaboració d’un pla d’emergència social que done resposta a les necessitats dels col·lectius més desafavorits i en risc d’exclusió social en matèria de renda bàsica, habitatge i totes aquelles garanties que facen possible l’eficàcia del principi d’igualtat d’oportunitats.

A més, des del Sindicat pensem que s’imposa la necessitat d’un canvi en el model productiu, menys depenent del turisme, sostenible, basat en l’I+D+I i generador de riquesa. Paral·lelament a aquest nou model productiu, per Intersindical Valenciana, cal l’establiment d’un Marc Valencià de Relacions Laborals i de Protecció Social que servisca per configurar unes relacions laborals pròpies en base a la nostra realitat socioeconòmica. En eixe sentit, el Sindicat aposta per valencianitzar l’àmbit laboral amb la creació d’una Agència Valenciana de Relacions Laborals que integre les competències ara gestionades pel SERVEF, l’INVASSAT. Una agencia que contemple una gestió integral de la formació, implemente les polítiques actives d’ocupació i assumisca noves competències en aquest àmbit que ara estan en mans de l’estat. A més, també calen mesures fonamentals com la derogació de la reforma laboral i de les pensions, l’establiment de la renda bàsica, la reducció de la jornada laboral o la millora dels salaris.

Per una altra banda, es fa evident la necessitat de configurar uns nous serveis públics. Configuració que passa, en primer lloc, per recuperar la gestió dels serveis privatitzats, i apostar decididament, a continuació, per uns serveis públics potents, capaços de donar resposta a les necessitats d’una societat del segle XXI que pretén ser, per damunt de tot, justa, solidària i sense discriminacions. A més, en aquests nous serveis públics també s’ha de contemplar un sector públic empresarial, de dret públic, que dinamitze l’economia del País, assumint aquells aspectes que no haurien de ser gestionats pel sector privat.
Intersindical Valenciana, considera que aquestes propostes no poden desenvolupar-se, en una gran part, sense un finançament adequat; per tant, es considera que cal un nou sistema de finançament i una fiscalitat pròpia per satisfer les necessitats de les valencianes i valencians i per dissenyar i portar endavant les polítiques pròpies sense ingerències del govern espanyol. En aquesta línia, el Sindicat considera que el deute de la Generalitat Valenciana s’ha d’auditar per la ciutadania per determinar quina part il·legal i il·legítim.

El Sindicat aposta per activar la lluita social i sindical als centres de treball i als carrers, en considerar que sense una mobilització permanent i continuada, no serà possible avançar en el camí del canvi social i en la millora de les condicions de vida de la classe treballadora.

5. S’ha acordat donar suport a la negociació que està fent el sindicat en l’Acord de Legislatura per al personal de la Generalitat Valenciana. El Consell considera que cal avançar en la recuperació de drets i la millora de els condicions laborals del personal que hi treballa en tot l’àmbit públic valencià. A més, el Sindicat obrirà un procés de consulta entre les persones afiliades i les treballadores i treballadors per decidir sobre la signatura de l’Acord.

Finalment, s’ha aprovat una resolució demanant l’indult del sindicalista del SAT Andrés Bódalo i en defensa dels drets laborals de la plantilla i de la negociació sobre RTVV.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.