Drets democràtics

Els moviments socials valencians convoquen la manifestació ‘Pels nostres drets, ni un pas enrere’

La marxa tindrà lloc a València el 20 de juliol a les 19.00 hores i eixirà des de la plaça de l’Ajuntament. Intersindical Valenciana anima a participar-hi massivament.

14 / 07 / 2023 | Intersindical

Organitzacions feministes, ecologistes, animalistes, LGTBI, migrants, en defensa de la cultura, la llengua, els serveis públics, la memòria democràtica, sindicats, fan una crida a la ciutadania perquè isca a votar el 23J amb l’objectiu que no hi haja cap retallada en drets i per les llibertats democràtiques.

Més de 250 organitzacions -entre les quals està el Sindicat- s’han adherit al decàleg i a la convocatòria del dia 20 de juliol ‘Pels nostres drets, ni un pas enrere’. Una mobilització ciutadana constituïda per entitats molt diverses que han consensuat un decàleg de reivindicacions per a motivar la ciutadania a donar un pas endavant i eixir a votar amb l’objectiu que no hi haja cap retallada en els drets següents:

1. Dret a la igualtat real entre dones i homes, amb més polítiques públiques feministes i el compliment del Pacte d’Estat contra les violències masclistes.

2. Dret que es respecte la diversitat sexual, les diferents maneres d’estimar o identificar-se, sense discriminació social o laboral.

3. Dret a la memòria democràtica, a la veritat, la justícia, la reparació personal, familiar i la garantia de no repetició.

4. Dret a viure plenament en valencià, a promoure l’ús de la nostra llengua i cultura, respectant les nostres arrels i identitat.

5. Dreta a la llibertat d’expressió, artística i cultural.

6. Dret a migrar i a l’asil polític. Perquè ningun ésser humà és il·legal, CIES no. Impuls a la cooperació internacional per la pau i la justícia social.

7. Dret a un medi ambient sa i sostenible, cura i protecció del benestar de les persones i del planeta, i lluita contra el canvi climàtic, abordant l’emergència climàtica. Així mateix, defensem el respecte i la protecció dels animals.

8. Dret a una educació, sanitat, serveis socials i pensions públiques i de qualitat que garantisquen el benestar, amb justícia fiscal. Polítiques inclusives per a atendre la discapacitat i la dependència.

9. Dret a un habitatge digne, sense que et puguen desnonar. Per l’erradicació de la pobresa i l’exclusió social.

10. Drets laborals i sindicals per a la classe treballadora. Treballar per a viure, no viure per a treballar. Condicions laborals justes que eviten l’explotació. Posar les cures al centre per a sostindre la vida.

Cándida Barroso, portaveu dels moviments socials, ha assenyalat que el decàleg recull totes les reivindicacions de la ciutadania per a poder viure amb dignitat, amb drets i amb sostenibilitat: “Volem conviure sense odi, sense rancor, però sí defensant el que hem construït. La democràcia, el drets que tenim, els hem construït la ciutadania, ningú ens ha regalat res. Volem fer un cordó sanitari perquè aquests drets es mantinguen i empoderar-nos com a ciutadania per a seguir avançant. Aquest és el missatge, hem d’eixir a votar perquè no volen un país en blanc i negre, sinó multicolor”.

L’altra portaveu, Rosa Rueda, ha explicat que la convocatòria serà el dia 20 de juliol, a les 19.00 hores, amb inici des de la plaça de l’Ajuntament de València. La manifestació per els nostres drets i llibertats democràtiques finalitzarà a la plaça de la Mare de Déu. “Ens estem jugant molts drets que no volem que es queden enrere. El 23J ens juguem moltes coses per a les dones, per a la xicalla, per a l’habitatge o per a la salut”.

Extensió a altres ciutats
A aquest moviment s’estan unint altres ciutats de l’estat com ara Madrid, Saragossa o Valladolid. Al País Valencià, a banda de la marxa de València, s’ha convocat una manifestació a Elx, el dia 20, a les 20.00 hores, a la plaça de les Xemeneies; i a Dénia, el dia 20, a les 20.00 hores, a la plaça de la Glorieta.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.