Drets laborals

El coronavirus porta l’ERTO exprés

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts una sèrie de mesures extraordinàries, tant a nivell laboral com econòmiques que tindran una repercussió directa en el món laboral.

18 / 03 / 2020 | Intersindical




Entre d’altres mesures, les de major incidència entre els treballadors i treballadores seran:

  • L’agilitació administrativa dels ERTOs (els ERTOs EXPRÉS).

  • L’eliminació del requisit de cotització mínima per a cobrar la prestació per desocupació (cobrar l’atur sense haver cotitzat prou).



La majoria de les empreses estan recorrent als Expedients de Regulació d’Ocupació Temporal per Força Major. S’ha convertit en la resposta més habitual a la baixada o parada de l’activitat empresarial i econòmica que ha originat el coronavirus. La pandèmia s’està estenent per tot l’estat a major velocitat de l’esperada. L’increment dels casos de persones contagiades pel COVID-19 està originant una paralització important en la nostra economia. Això, té unes conseqüències directes en les empreses i en els seus treballadors i treballadores. La reducció dràstica de l’activitat econòmica fa que tinga serioses conseqüències i, a vegades, origine un reajustament del personal en les empreses. Per a portar avant aquest reajustament de plantilla, les empreses estan aplicant ERTOs, i sol·liciten al Govern que es faciliten els tràmits burocràtics per a la seua gestió i aplicació.

Recordem les diferències entre ERTO i ERO.



Un ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) és una suspensió de caràcter temporal dels contractes, encara que també es pot fer amb una reducció de la jornada.
En ser suspensiu i no extintiu, no rep cap mena d’indemnització. Permet suspendre de manera temporal els contractes dels treballadors afectats perquè es reincorporen quan es reactive l’activitat. Ve regulat per l’article 47 de l’Estatut dels Treballadors.

Un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) és un acomiadament col·lectiu. Ve regulat en l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors. 

Els processos han de ser controlats per la Inspecció del Treball. Els ERTOs són suspensius pel seu caràcter temporal, mentre que els EROs són extintius i definitius. Un ERTO és temporal, és a dir, l’eixida del treballador de l’empresa és per a un temps limitat. Després del període que dura, torna al seu lloc de treball. Un ERO implica l’acomiadament per sempre del treballador o treballadora.



Quins tipus de ERTOs hi ha?


El Reial decret 1483/2012 regula com dur a terme tres tipus de procediments, tant si es tracta d’un ERTO o d’un ERO, són d’acomiadament col·lectiu, de suspensió de contracte o de reducció de jornada.

A partir de quants treballadors pot una empresa realitzar un ERTO?
L’ERTO es pot aplicar sense tindre en compte el nombre de treballadors. Per a aplicar-ho, no és necessari el cessament total de l’activitat de l’empresa. Un ERTO també es pot aplicar a una part de la plantilla.



Quines són les causes d’un ERTO?


Es poden al·legar les següents:


  • Causes tècniques. Canvis en els mètodes de producció.

  • Causes organitzatives. Canvis en els sistemes de treball o la manera d’organitzar la producció.

  • Causes productives. Disminueix la demanda dels productes o serveis que l’empresa comercialitza.

En aquests casos, s’haurà d’obrir un període de negociacions de 15 dies amb els representants de la plantilla.

L’ERTO EXPRÉS o de FORÇA MAJOR

Els ERTOs que s’inicien com a conseqüència del coronavirus, tenen una gran diferència: es fonamenten en motius de força major, pel contagi massiu de la població. Ve recollit en l’article 31 i següents del RD 1483/2012.



Es negocia un ERTO per força major?
En aquest procediment no és necessari realitzar el període de consultes. A diferència d’un ERTO per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció, en la Regulació per Força Major només es comunica als representants dels treballadors i s’aplica en un màxim de cinc dies.

L’existència de força major ha de ser comprovada i contrastada per l’autoritat laboral. En aquest cas és la mateixa autoritat qui la defineix i la regula.



Què és força major?

La normativa laboral preveu l’existència de força major. La causa de força major ha de ser comprovada i que l’autoritat laboral li done el vistiplau. En aquest cas la força major la genera l’Administració.


Com s’inicia el procés en aquests casos?

El procediment s’inicia mitjançant la sol·licitud de l’empresa, acompanyada dels mitjans de prova que estime necessaris. Simultàniament es comunica als representants legals dels treballadors, els qui ostenten la condició de part interessada.



Quant temps pot durar un ERTO EXPRÉS?


No existeix un termini mínim ni màxim. Un dels temes fonamentals és determinar per quant temps s’aplicara.


Com en el cas del coronavirus no se sap el temps que afectarà –i de quina manera en cada empresa– el raonable pot ser establir un període més ampli que els 15 dies d’estat d’alarma, per si la situació es prolonga. Si el problema es resolguera abans de el que es preveu, l’empresari pot demanar la reincorporació abans del termini que s’estableix en el ERTO.


Un ERTO per causa de força major es pot aplicar a partir del moment en el qual es produeix la causa de força major que el justifica.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.