Drets laborals

Intersindical Valenciana exigeix l’actuació immediata del Congrés dels Diputats per a esmenar l’error de la llei de paritat

Demà dijous, 5 de setembre, es reuneix la Comissió d’Igualtat del Congrés dels Diputats per tal de tractar els errors de la Llei de Paritat que permeten l’acomiadament de treballadors i treballadores que concilien amb reduccions de jornada.

La conciliació laboral i familiar en risc
La conciliació laboral i familiar en risc
04 / 09 / 2024 | Intersindical

De cap manera podem permetre aquest retrocés en les condicions laborals i de vida de la classe treballadora.

El redactat de la Llei Orgànica 2/2024, d’1 d’agost, obre la porta a que les empreses acomiaden a treballadors i treballadores que redueixen la jornada per a conciliar la vida laboral i familiar. Ens sembla incomprensible aquest redactat que el govern atribueix a una errada. Demostra una manca de respecte a la classe treballadora i a les fites d’igualtat aconseguides per les vagues feministes.

Des d’Intersindical Valenciana exigim que s’esmene de manera immediata el redactat que permet acomiadar els treballadors i treballadores per part de les empreses. Des del juny de l’any passat s’havia fet un pas endavant important. L’acomiadament de treballadors i treballadores que reduïen la jornada per motius de conciliació familiar era, segons la llei, nul. De cap manera podem permetre aquest retrocés en les condicions laborals i de vida de la classe treballadora. És una agressió sobretot a les treballadores que són les que més ús en fan d’aquest dret tan reivindicat pel moviment feminista i sindical.

Demanem als diputats i diputades de totes les forces polítiques amb representació al Congrés dels Diputats que facen el possible per esmenar aquest despropòsit que mai no s’havia d’haver produït.

Així mateix, demanem als treballadors i treballadores que siguen acomiadats en aquesta situació a demandar a les empreses que se’n vulguen aprofitar d’aquesta redacció de la llei i que es posin en contacte amb el Sindicat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.