Drets laborals

Intersindical Valenciana reclama que s’aprove un decret llei perquè el permís per cura de filles i fills siga retribuït de manera immediata

El Sindicat realitzarà les accions pertinents perquè totes aquelles persones que l’hagen sol·licitat ja el puguen cobrar amb caràcter retroactiu

25 / 07 / 2024 | Intersindical

Des del passat 30 de juny de 2023 es pot sol·licitar un permís parental de 8 setmanes per tindre cura de fills, filles o menors acollits per temps superior a un any, fins al moment en què el menor complisca huit anys. L’objectiu fonamental és poder conciliar la vida laboral i familiar.

En aquests moments, de manera transitòria, el permís parental no té caràcter retribuït, tot i que la Directiva 2019/1158 de 20 de juny (de la transposició del qual naix aquest permís) estableix que el permís parental ha de ser retribuït. Inicialment es va posposar el caràcter retribuït fins al 2 d’agost de 2024. Malauradament, hui dia encara no s’ha aprovat el Reial Decret que ho ha de fer possible, ni tampoc s’ha manifestat la intenció per part del Consell de Ministres d’aprovar un Reial decret llei que reconega la seua retribució.


Intersindical Valenciana ha mostrat la seua preocupació i contrarietat per l’incompliment per part del Govern de reconéixer, a data de 2 d’agost de 2024, el caràcter retribuït del permís. És totalment inadmissible que es pretenga posposar la seua retribució a l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2025. Cal tindre present que es tracta d’un permís que té com a fonament la conciliació de la vida laboral i familiar, per la qual cosa el seu caràcter retribuït no pot quedar més temps posposat.

Intersindical Valenciana reclama l’aprovació immediata d’un Reial decret o Decret llei que reconega el caràcter retribuït d’aquest permís parental. El Sindicat realitzarà les accions individuals i col·lectives pertinents per a garantir la percepció, amb caràcter retroactiu, de la retribució que corresponga a totes aquelles persones que ja ho hagen sol·licitat amb anterioritat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.