Retallades

El govern valencià castiga al personal públic amb una rebaixa del salari

Aquestes mesures comportaran més crisi i més atur. El Sindicat demana la dimissió del conseller Vela pel fracàs en la seua gestió econòmica.

Roda de premsa posterior a la Mesa General.
Roda de premsa posterior a la Mesa General.
04 / 01 / 2012 | Intersindical

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa General de la Funció Pública en què el conseller d’Hisenda i Administracions Públiques, José Manuel Vela, ha anunciat 10 mesures per a dos anys que afecten al conjunt dels treballadors i treballadores del sector públic: educació, sanitat, funció pública, organismes i fundacions públiques, justícia i Corts Valencianes. El conseller ha presentat el paquet de mesures sense pretendre cap negociació ja que aquestes mesures estan previstes que s’aproven pel Consell de la Generalitat demà.

Aquestes mesures suposen una retallada brutal del salari tant del personal de carrera fixe com del personal interí.

Mesura Personal afectat Quantia anual
1. Reducció jornada laboral interí i laboral temporal a 25 hores i reducció de retribucions proporcionalment. En sanitat, la reducció serà entre un 25% i 50% en funció de les condicions del lloc de treball i categoria. Administració del Consell: 1.553 16,1 milions
Sanitat: no quantificat 13,6 milions
Justícia: 49 500.000 €
2. Educació: els nomenaments del professorat interí, especialista i de religió seran fins al 30 juny. 8.000 32 milions
3. No pagament del 25% del salari a les incapacitats temporals. Personal de baixa 18,5 milions
4. Suspensió del pla de pensions (0,3% de la massa salarial) Tot el personal 15,5 milions
5. Educació: paralització i reducció del 50% dels sexennis. Qui complisca un nou sexenni no el cobrarà. Tot el personal veurà reduïda en un 50% els sexennis que cobra ara. Funcionariat de carrera 80 milions
6.- Educació: restricció en la concessió de la reducció de jornada del personal docent. Es modifica la concessió per trimestres, serà per curs escolar. Tot el personal que la demane 400.000 €
7. Sanitat: reducció carrera professional i desenvolupament: 50% de reducció dels complements Tot el personal fixe. 86,5 milions
8. Eliminació ajudes socials Personal laboral 6,3 milions
9. Administració del Consell: reducció dies moscosos i dels dies addicionals de vacances per antiguitat i eliminació dels dies compensatoris Tot el personal No quantificat
10. No pròrroga de les jubilacions. Tot el personal No quantificat
TOTAL 228.453 271,850 milions

Aquestes mesures comporten una reducció d’entre el 15% i el 25% del salari dels empleats públics en funció de la mesura que afecte a cada un dels col·lectius. Açò suposa un empobriment per a més de 200.000 persones i es generarà una borsa de “contractes fem” o “subocupació” en el sector públic que afectarà de forma directa al personal interí i temporal.
Intersindical Valenciana rebutja frontalment aquestes mesures en fer repercutir la crisi a les persones que treballen en el sector públic: educació, sanitat, justícia, administració del consell… Una repercusió que traspassa l’àmbit laboral i que, sense cap dubte, afectarà a la qualitat dels serveis públics i de l’estat del benestar.
Intersindical Valenciana acusa al conseller Vela de ser el responsable del forat econòmic i de la manca de tresoreria de la Generalitat i de mentir, ja que es va comprometre a no rebaixar el salari si no ho feia el govern espanyol. És per aquest motiu que ha perdut tota la seua credibilitat i per això demanem la seua dimissió immediata.
Intersindical Valenciana considera que aquestes mesures no serviran per eixir de la crisi ni per generar ocupació, tot el contrari es desactivarà el consum afectant negativament a l’economia valenciana. Una altra vegada més, el govern valencià del PP fa pagar la crisi al personal de sector públic, un sector estratègic per garantir la prestació dels drets socials a la ciutadania valenciana.
Per tot açò, la Intersindical Valenciana, que ha abandonat la mesa general, convocarà, conjuntament amb la resta de sindicats que així ho consideren, totes les mobilitacions necessàries per frenar aquesta agressió que suposa un robatori al personal de sector públic.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.