Drets laborals
EMT

El sector de transport de mercaderies i persones reclama la jubilació als 60 anys

18 / 12 / 2020 | Intersindical

TUC- Intersindical Valenciana, sindicat de classe del transport, ha participat en la recollida i lliurament al Congrés de les signatures per demanar que les conductores i conductors de transport de mercaderies i persones es puguen jubilar als 60 anys. Per al Sindicat, la iniciativa duta a terme per la Coordinadora de Sindicats del Transport de la qual forma part, és un pas més per reclamar el que és just i digne per a tots i totes els que cada dia hem de guanyar-nos la vida amb un treball exigent, en el qual és imprescindible tenir totes les facultats físiques i psíquiques en perfectes condicions.

En representació de milers de conductors i conductores de tot l’Estat, sindicalistes de Confederació General de Treball, la Coordinadora de Sindicats del Transport (ASC Sevilla; CUT Aragon; CUT Galícia; IC Canàries; KURPIL País Basc; LAB País Basc; PSI BLAI Madrid ; PSI Llorente Madrid; PS Madrid; SATI Palma de Mallorca; SIF València; SEU Barcelona; SEU Huelva i TUC - Intersindical Valenciana de València), Corrent Sindical d’Esquerres i SCAT han registrat al Parlament espanyol 11.026 firmes en la qual es reclama poder-se jubilar als 60 anys.

EI RD 1698/2011, aprovat pel govern de Jose Luis Rodriguez Zapatero, va establir les causes i criteris en què es podien aplicar coeficients reductors de cara a rebaixar l’edat de jubilació dels treballadors i treballadores com ara: la sinistralitat en el sector, morbiditat, mortalitat, penositat, torns, el treball nocturn i la submissió a ritmes de producció, la perillositat i toxicitat de les condicions de la feina, la seva incidència en els processos d’incapacitat laboral que genera en els treballadors i els requeriments físics exigits per al desenvolupament de l’activitat.

Tant en el sector del transport de mercaderies com de persones, urbà i interurbà, el personal de conducció està sotmès i pateix cadascuna de les condicions que fixava el Reial Decret perquè a aquest sector es puguen aplicar els coeficients reductors que possibiliten rebaixar la edat de jubilació.

Diferents estudis certifiquen la sinistralitat i perillositat que pateixen les persones que treballen al sector, perillositat que s’accentua a mesura que el treballador i treballadora va envellint i que no només posa en perill la seva vida i salut ja que a més posa en perill la de la resta de usuaris i usuàries de les vies públiques.

Han passat més de 9 anys des que el govern de Zapatero publicara el decret dels coeficients reductors i en tot aquest temps, des del sector, s’ha demanat a tots els responsables que han anat passant pels ministeris que haurien de posar en marxa, que agilitessen la seva tasca pel bé del personal que hi treballa al sector i de la ciutadania en general.

Amb el lliurament d’aquestes signatures, tant des de CGT com de la Coordinadora de Sindicats del Transport i de la resta de sindicats que, a nivell estatal, estan donant suport a aquesta reivindicació, esperem que aquesta vegada siga assumida la nostra reivindicació no descartant iniciar mobilitzacions a nivell estatal en cas que el Govern PSOE-UP es comporte com l’anterior del PP i no torne a fer cas a la nostra reivindicació.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.