Drets laborals

STM-Intersindical Valenciana rep el suport al Congrés per frenar el comiat de 1.600 persones en Ford

Compromís, Podem, Esquerra Unida, Sumar, ERC, EH-Bildu i BNG signen la resolució del sindicat per garantir els llocs de treball

27 / 06 / 2024 | Intersindical

Una representació del sindicat s’ha reunit a Madrid amb diferents grups parlamentaris per arrancar un compromís de suport a la resolució que STM-Intersindical Valenciana ha plantejat a l’ERO de Ford en la planta d’Almussafes.

Així, han traslladat la seua proposta als dos partits del govern d’Espanya, PSOE i Sumar, i també a diferents formacions d’esquerres. La resolució d’STM-Intersindical Valenciana reclama a la direcció de la multinacional del cotxe que «assumisca la seua responsabilitat i el deute que té amb el poble valencià i també amb la seua plantilla», després que la companyia haja rebut centenars de milions d’euros de l’administració pública que «en teoria eren per a garantir els llocs de treball i assegurar el futur de la factoria». Cal recordar que l’ERO que ha anunciat Ford afectarà a 1.600 persones, un fet que comportarà que la plantilla quede reduïda a 3.100 operaris i operàries. Fa tan sols nou anys Ford Almussafes comptava amb 9.000 treballadores i treballadors.

Compromís, Podem, Esquerra Unida, Sumar, ERC, EH-Bildu i BNG han signat la resolució del sindicat en la qual també es demana a l’empresa que minimitze les eixides de treballadors i que aquestes «siguen voluntàries i a través de prejubilacions per a majors de 53 anys, tal i com ja s’ha pactat anteriorment». Per a la resta de la plantilla, STM-Intersindical Valenciana exigeix «que s’acorde una solució per garantir la permanència en la fàbrica del gros dels treballadors i sense pèrdua salarial».

Clica ací i llig la resolució.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.