Vaga general 14-N

El sindicalisme alternatiu per la Vaga General laboral, social, política i de consum.

08 / 11 / 2012 | Intersindical

El sindicalisme alternatiu de l’estat espanyol es va reunir a Sevilla el passat 20 d’octubre on va decidir convocar Vaga General per al 14N. Sota el lema “ no al pagament del deute” es va acordar adreçar-se al conjunt de les treballadores i treballadors, en actiu o aturats, estudiants, pensionistes, col·lectius de desnonats, migrants,... i a tots els moviment socials per impusar-la.

Per aquests sindicats, la convocatòria de vaga i de mobilitzacions en el conjunt d’Europa és un fet positiu per frenar el deteriorament de les condicions de vida i de treball, així com de la pèrdua de drets i llibertats que venim patint per les polítiques neoliberals de la troica comunitària i dels governs estatals.

Per això, des del sindicalisme de classe i alternatiu es dòna suport a tots els processos assemblearis i a totes les lluites impulsades per les plataformes ciutadanes que defensen els valors solidaris i s’oposen a l’actual sistema capitalista.

A més, es considera que cal establir un calendari de mobilització permanent que unifique les lluites, arreplegue propostes i cree les condicions favorables per l’èxit de la Vaga General 14N i que tinga continuïtat mentre el govern no modifique la seua política.

Les propostes del sindicalisme alternatiu són:
No pagar el deute ni els seus interessos. Exigim una auditoria de la mateixa i penes de presó per als culpables. Exigim la nacionalització de la Banca i la creació d’una Banca Pública.
- El nostre desacord amb el creixent armamentisme i ens reafirmem en el NO a l’OTAN.
- Rebutgem rotundament les mesures repressives que, de manera creixent, es vénen prenent contra els i les activistes socials i sindicals que s’oposen a les mesures del govern.
- Contra la reforma laboral i contra les retallades salarials.
- Negativa a seguir sol · licitant diners per dedicar-lo al sistema financer.
- Defensa dels serveis i empreses públiques (i també terres públiques i altres béns). No al seu deteriorament ni al seu privatització.
- Reforma Agrària JA
- Persecució del frau fiscal. No a les amnisties.
- Per la igualtat de drets de les persones immigrants.
- Per la Laïcitat de l’Estat.
- Contra l’exclusió social i la pobresa. Exigim una Renda Bàsica que garantesca aliments, aigua, medicaments (sanitat), llibres (educació i cultura) i habitatge.
- Dimissió del Govern central i dels respectius governs autonòmics, així com de qualsevol altre que estiga al servei de la Troica, per ser il · legítims, ja que les seves mesures atempten contra els interessos generals de la població.
- Construcció d’una alternativa social i política, de democràcia directa, que defense els interessos de les classes populars.
- L’establiment d’un salari mínim i una pensió mínima que permetin viure dignament.

Finalment, els sindicats alternatius, reunits a Sevilla, criden al conjunt de les treballadores i treballadors i a tota la ciutadania a sumar-se massivament a la Vaga General .

En la reunió van participar: Confederació Intersindical, Corriente Sindical Izquierdas de Asturias,
Intersindical de Aragón, Intersindical Alternativa de Cataluña, Intersindical Canaria, Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT), Solidaridad Obrera, Sindicato de Comisiones de Base (Cobas),
Alternativa Sindical de Trabajadores (AST), Coordinadora Sindical de Madrid (CSM), Movimiento Asambleario de Trabajadores de la Sanidad (MATS) i Central Sindical Unitaria, CSU (PyJ)




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.