Reforma laboral

El sindicalisme combatiu es mobilitza contra la reforma laboral

Durant el cap de setmana, a molts punts l’estat han tingut lloc concentracions i manifestacions per demanar la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012, i per mostrar el rebuig de la classe treballadora al text pactat amb la patronal i CCOO i UGT. El dia 3 de febrer n’hi haurà també una concentració al matí davant del Congrés a Madrid i una altra a les 19,30 a la Plaça de la Muntanyeta d’Alacant

Imatge de la concentració a la ciutat de València
Imatge de la concentració a la ciutat de València
30 / 01 / 2022 | Intersindical

Durant aquest final de mes s’han intensificat les mostres de rebuig a la reforma laboral que proposa el govern de coalició i que ha estat pactada amb la patronal i amb CCOO i UGT. El sindicalisme en ple, a excepció -és clar- de les organitzacions signants del pacte, han convocat concentracions i manifestacions en nombrosos punts de l’estat. Moltes d’aquestes tenen, a més, un valor afegit: han estat realitzades unitàriament per diferents sindicats, mostrant que la unitat sindical és possible i necessària.

A Galícia, Catalunya, Euskal Herria, Andalusia i País Valencià han tingut lloc concentracions i manifestacions per demanar la derogació de les reformes laborals del 2010 i 2012, que han representat una greu retallada de drets laborals. El que necessita la classe treballadora és una altra cosa: que es torne a les condicions de comiat anteriors a Rajoy, que s’elimine l’article 41 de l’ET, que es tornen a establir salaris de tramitació, que la temporalitat siga una anècdota i no el pa de cada dia del món laboral, i això inclou també els contractes fixos-discontinus. I la reforma laboral presentada ara no només no recull res d’açò, sinó que tampoc es planteja qüestions tan importants com la jornada laboral de 32 hores o 4 dies, com mesures efectives per aconseguir una corresponsabilitat real, com l’impuls de polítiques per fomentar el treball de la gent jove, com la rebaixa de l’edat de jubilació, i com l’augment del salari mínim interprofessional per equiparar-lo al salari mitjà.

Paral·lelament a açò, també s’han intensificat les reunions amb els partits polítics amb presència parlamentària per tal d’explicar què significa aquesta reforma, tant pel que diu com -més important encara- pel que no diu i, per tant, valida: el model de relacions laborals actual, que aboca la classe treballadora a una precarietat cada volta més acusada.

El dia 3 de febrer és la data en què n’està fixada la votació al Congrés i, de nou, el sindicalisme combatiu eixirà al carrer per recordar que aquesta reforma no és la derogació que es va prometre a la classe treballadora. Davant del congrés, més de 50 organitzacions i col·lectius ens concentrarem per dir alt i clar que els nostres drets s’han de defensar governe qui governe.




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.