Per a Intersindical Valenciana, la reforma que està pendent de votació al Congrés valida el model actual de relacions laborals i no proposa millores substancials per fer front a la precarietat que pateixen dia a dia milions de treballadores i treballadors. A la reunió també s’ha abordat la preocupant situació de la Ford.
Aquest dilluns Intersindical Valenciana s’ha reunit amb Joan Baldoví, diputat de Compromís al Congrés. A la reunió, s’ha analitzat amb detall la reforma laboral pactada amb la patronal i les organitzacions CCOO i UGT, i que ha de ser votada el dia 3 de febrer. El Sindicat ha fet especial èmfasi en les mesures lesives que les reformes de 2010 i 2012 van introduir i que la reforma que proposa el govern del PSOE i UP mantenen intactes.
Així, per a Intersindical Valenciana, la reforma que està pendent de votació al Congrés valida el model actual de relacions laborals i no proposa millores substancials per fer front a la precarietat que pateixen dia a dia milions de treballadores i treballadors. El text aprovat pel consell de ministres queda molt lluny de les promeses electorals i de l’acord del govern de coalició: en lloc de derogar la reforma laboral, es consoliden les parts més lesives de les reformes anteriors.
El Sindicat també ha incidit en la importància del tràmit parlamentari, que hauria de servir per efectivament derogar les reformes laborals anteriors i blindar la protecció dels drets de la classe treballadora, que ha estat sempre la gran oblidada en les negociacions. Així, per a Intersindical Valenciana, no es pot validar una norma amb les condicions d’acomiadament de Rajoy (que va rebaixar de 45 dies per any treballat a 33, i de 4 anys de màxim d’indemnització a 2); que dona a l’empresa la potestat de triar entre el reingrés o la indemnització en cas de comiat improcedent; sense salaris de tramitació en cas de judicialització d’un comiat; sense eliminar l’article 41 de l’ET, que deixa els convenis en paper mullat perquè permet a l’empresa modificar unilateralment les condicions de treball de manera substancial; que permet que els convenis d’empresa estiguen per baix dels sectorials en tot excepte els salaris; i que imposa una jerarquia estatal front els convenis territorials.
A banda d’açò, Intersindical Valenciana ha exposat la situació de pressió i repressió a què està sotmesa la plantilla de la factoria Ford d’Almussafes per part de la directiva, que ha posat damunt de la mesa negociadora noves retallades. La societat valenciana ha invertit molt en l’empresa i les treballadores i treballadors han aconseguit que siga la planta més rentable d’Europa i una de les més punteres del sector automobilístic global: ara és hora que la Ford complisca i acabe amb les rebaixes de salaris i de drets laborals.