Mesa general de la Funció Pública

Es constitueixen les meses generals amb major representació d’Intersindical

Dilluns, 5 d’octubre, està convocada la Mesa General de Negociació de personal funcionari, estatutari i laboral (MGN I) i la Mesa General de Negociació de personal funcionari i estatutari (MGN II). La representativitat d’Intersindical Valenciana ha crescut respecte de fa quatre anys: passa de ser la cinquena força sindical en ambdues a la primera en la MGN II i la segona en la MGN I. En totes dues, és la força sindical més votada, com ve sent habitual des de 1987, data de les primeres eleccions sindicals en la Generalitat.

PRIMERA MESA GENERAL PRESIDIDA PER GABRIELA BRAVO
PRIMERA MESA GENERAL PRESIDIDA PER GABRIELA BRAVO
04 / 10 / 2015 | Intersindical

Amb els següents ordres del dia:

MGNI
1. Renovació de la composició de la Mesa General de Negociació del personal funcionari, estatutari i laboral, segons els resultats de les eleccions autonòmiques de 24 de maig de 2015, i dels processos electorals per a òrgans de representació del personal funcionari, estatutari i laboral al servei de la Generalitat Valenciana de 2014-2015.
2. Negociació de les mesures que afecten el personal al servei de la Generalitat incloses en l’avantprojecte de llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat
3. Esborrany de Decret-llei del Consell, pel qual es fa efectiva la recuperació de determinades quantitats meritades de la paga extraordinària de desembre de 2012 i de modificació urgent de la Llei d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana
4. Designació dels i les membres de la Comissió de Control del Pla de Pensions del personal empleat de la Generalitat Valenciana.
5. Precs i preguntes.
MGNII
1. Renovació de la composició de la Mesa General de Negociació del personal funcionari i estatutari, segons els resultats de les eleccions autonòmiques de 24 de maig de 2015, i dels processos electorals per a òrgans de representació del personal funcionari i estatutari al servei de la Generalitat Valenciana de 2014-2015.
2. Precs i preguntes.

SOBRE EL CONTINGUT DE LA MESA
Intersindical Valenciana
considera que, pel que fa a la mesura inclosa en l’avantprojecte de llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat, coneguda com a llei d’acompanyament, que la prolongació de la vida laboral més enllà de l’edat de jubilació forçosa (65 anys), que és el que es permet amb aquets canvi, és una mesura insolidària amb les generacions més joves i amb la gran quantitat de persones aturades. êr això, ens mostrem en contra, excepte per als casos en què la persona necessite més temps de cotització per arribar a una millor pensió.
Pel que fa al Decret-llei del Consell, pel qual es fa efectiva la recuperació de determinades quantitats meritades de la paga extraordinària de desembre de 2012 i de modificació urgent de la Llei d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, Intersindical considera que està bé que la Generalitat reaccione ràpidament i pague el que li permet pagar l’Estat gràcies al RDL 10/2015. Cal agrair que no ha caigut en la trampa que li havia parat Montoro amb la clàusula que deia que les Administracions Públiques podien pagar l’extra, sempre que la seua situació financera ho permetera. Tenint en compte l’estat de les finances que ha deixat el gover del PP, és un sarcasme en el qual, afortunadament, el Consell no ha caigut.
Respecte dels dies addicionals per antiguitat en vacances i permís per assumptes particulars, està bé que es modifique la Llei de Funció Pública Valenciana (LOGFPV) per Decret Llei, ja que és una matèria reservada a la llei i es recupera la norma que estava en vigor fins el RDL 20/2012. També es podria haver modificat per la via ordinària, però en eixe cas no hauríem pogut gaudir-los enguany, ja que la llei no hauria pogut ser aprovada dins de 2015. Per tant, Intersindicial es mostra favorable a aquest decret llei.

QUÈ FALTA?
Moltes coses, però la més urgent haguera estat un punt sobre les retribucions per a 2016. Intersindical havia proposat:

- El pagament en 2015 de la part de la paga extra de 2012 que permet pagar l’Estat;
- El pagament de la resta de la paga extra de 2012 en la nòmina de gener de 2016
- L’augment retributiu per 2016 per damunt de l’1% acordat pel govern espanyol;
- La recuperació del 100% de les retribucions en situació d’IT;
- La recuperació dels diners perduts per l’aplicació dels diversos ajustos salarials que s’ha produït als darrers anys;
- La inclusió en els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per 2016 de partides suficients per garantir el compliment dels acords de pagament del decret de carrera del sector del Consell i per la negociació de la carrera en l’Administració de Justícia.

Així mateis, també ha proposat els següents assumptes, que per al Sindicat s’haurien de tractar abans de l’acabament de l’any:

-    Confecció d’un reglament de negociació
-    Calendari de negociació de:
      - Ofertes públiques d’ocupació,
      - Consolidació del treball del personal interí,
      - Modificació de la llei de la Funció Pública Valenciana,
      - Adscripció a les conselleries de Justícia i Administració Pública i Educació dels serveis de prevenció de riscos laborals… .

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.