Repressió sindical

Ford es nega a pactar la readmissió de Carlos Naranjo

Ahir va tindre lloc, a l’SMAC de València, l’acte de conciliació sobre l’acomiadament de Carlos Naranjo, afiliat a la Intersindical Valenciana, que ha estat acomiadat injustificadament de Ford. L’empresa s’ha negat a la seua readmissió, per la qual cosa la situació queda pendent del judici que encara no té data de celebració.

25 / 08 / 2018 | Intersindical

En la porta de l’SMAC ha tingut lloc una concentració amb la participació de més d’un centenar de persones que han donat suport a Carlos Naranjo. En la concentració havien representants d’entitats com el Sindicat de Treballadores i Treballadors del Metall, CGT-PV, COS, Intersindical Valenciana, Sindicat d’Estudiants, IaioFlautes de València o Esquerra Revolucionària. A més, s’han rebut notes de solidaritat de No + Precarietat, Federació Sindical Mundial, IAC de Catalunya, CIG Galiza, CUT de Galiza, Osta d’Aragó, CUT d’Aragó, CSI d’Astúries, SAT Andalusia, LAB Euskal Herria o Confederació Intersindical, així com de la representació sindical de Ford de Brasil, Alemanya o França.

El 27 de juny, el company Carlos Naranjo, de la planta de muntatge, va ser acomiadat de l’empresa d’automoció Ford. Intersindical Valenciana considera que l’acomiadament està totalment injustificat i obeeix a un abús i una pràctica antisindical per part de l’empresa.

El company Carlos Naranjo col·laborava des de fa temps amb el Sindicat de Treballadores i Treballadors del Metall - Intersindical Valenciana, fa uns mesos es va afiliar, i és un conegut activista polític i social i va ser un dirigent estudiantil compromès amb la lluita per l’ensenyament públic i pels drets de la classe obrera.
Intersindical Valenciana exigeix la readmissió immediata de Carlos Naranjo i de tots els acomiadats arbitrària i injustament, així com la fi d’aquesta política de represàlies envers les treballadores i treballadors que exerceixen i exigeixen els seus drets. Hui més que mai es fa necessària una resposta unitària de sindicats, organitzacions socials i polítiques contra els abusos patronals i les polítiques neoliberals.

Finalment, el sindicat fa una crida a les Administracions Públiques a revisar els acords i convenis econòmics amb l’empresa Ford per no complir amb la normativa que regula la responsabilitat social ni amb la llibertat sindical que està protegida per la Constitució i la declaració unicersal dels drets humans.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.