Drets laborals

Gran victòria del Comité d’Empresa d’Acciona Multiserveis en Ford Almussafes

Divendres passat, en el Tribunal d’Arbitratge (TAL), a la fi la direcció d’Acciona es va avindre a acceptar les exigències del Comité d’Empresa (CE) perquè, tal com assenyala el reformat Estatut de les Treballadores i Treballadors, se li aplique el conveni del Metall a la plantilla.

15 / 11 / 2022 | Intersindical

Aquesta empresa, i la patronal en general, mai regalen res a les treballadores i treballadors. Per això, i sens dubte, ha sigut la pressió i unitat del CE, la que ha forçat l’empresa acceptar aquest acord. No li quedava una altra, perquè l’STM-Intersindical Valenciana ja li va deixar ben clar, a la Direcció i a la resta de les organitzacions sindicals en cadascuna de les reunions que va haver-hi durant aquests mesos, que si insistia a no respectar la Llei, aquest sindicat no dubtaria a acudir als tribunals de Justícia.

Els punts més importants de l’acord són:

-Increment salarial del 6%, per a enguany.

-A partir de l’1 de gener, el salari s’incrementarà en un altre 8%.

-Amb data 1 d’abril s’aplicarà el 100% de les taules salarials del conveni provincial del metall.

-Amb data 1 de setembre del 2023, l’empresa assumirà la resta de condicions socials del conveni del metall.

-Si hi haguera alguna persona acomiadada, a partir de l’1 de gener, la indemnització es calcularà de la següent manera, atenent al salari percebut durant els últims 12 mesos per la persona treballadora: el temps treballat entre l’1 de gener del 2023 i la data de l’acomiadament, d’acord amb les taules del metall. Per als mesos anteriors al 31 de desembre de 2022, d’acord amb el salari que haja percebut la persona treballadora.


Sens dubte una magnifica notícia per a la plantilla, de la qual són responsables la ferma postura de l’STM i del Comité d’Empresa.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.