Retallades

Hisenda intenta ‘maquillar’ el decret de retallades

La Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques ha presentat per negociar un resum d’un nou document que modifica el decretde retallades. Amb aquesta finalitat, ha convocat una mesa de negociació per al 2 d’abril, a les 12 hores, per tractar-lo.

01 / 04 / 2012 | Intersindical

Les pretensions de la Conselleria són que els sindicats donem suport a aquesta proposta per ratificar-la en una mesa general de negociació, el dimecres 4 d’abril.

Intersindical no signarà cap acord que castigue les treballadores i treballadors

Intersindical Valenciana ha conclòs, arran de l’anàlisi del resum lliurat per l’Administració, que no és possible subscriure cap acord en els termes que conté la proposta presentada. Per a nosaltres, no és més que un maquillatge, poc consistent, del decret llei.
Per tant, és impensable que el nostre sindicat puga avalar aquesta proposta, ja que persisteix perquè el personal de la Generalitat valenciana pague el dèficit de la Generalitat valenciana, l’espoli fiscal i el balafiament dels recursos públics. És a dir, que es faça caixa amb els nostres salaris, condicions salarials i qualitat dels serveis públics mentre el govern espanyol aprova una amnistia fiscal als corruptes i especuladors.
Intersindical Valenciana no signarà cap acord que castigue les treballadores i treballadors, i que no compte amb el seu suport.
La proposta d’acord manté els termes del decret durant 2012 quant a la reducció salarial i de jornada de tot el personal afectat pel decret. Només proposa una reducció de l’impacte econòmic per al 2013; el reconeixement del perfeccionament de la carrera professional i dels sexennis però sense efectes econòmics; un suposat manteniment de l’ocupació per a l’actual personal interí sense garanties reals i l’objectiu de reducció de la temporalitat que són contràries a la política de personal del govern espanyol, raó per la qual serà difícil que es facen efectives.
Una novetat important és la introducció d’una proposta de jornada laboral per a l’administració del Consell que copia la proposta d’STAS–Iv. Aquesta es fa per fragmentar la lluita contra el decret i intentar la divisió sindical. Nosaltres considerem que aquest punt s’ha de traure de qualsevol negociació general i ha de ser abordada en el marc sectorial que li correspon.
En definitiva, la negociació que proposa el conseller Vela no recull les nostres reivindicacions ni les que han portat les treballadores i treballadors de la sanitat, educació, justícia o administració del Consell a mobilitzar-se durant més de tres mesos. Nosaltres insistim en la retirada del decret o dels seus efectes, de tots els seus efectes, no només d’una part. Per tant, o el govern modifica la seua proposta o continuarem convocant mobilitzacions.

Què proposa l’Administració?
  • Personal interí de l’administració del Consell. El nou document no fa cap referència a la reducció de la seua jornada i salaris. Això suposa que es mantenen els termes del decret. El document diu que es garanteix el manteniment del funcionariat interí existent durant el període de vigència del decret.
  • Professorat interí.El document no fa cap referència al pagament dels mesos de juliol i agost. Per tant, el marc de referència és el decret. La Generalitat valenciana proposa mantindre, durant el període de vigència del decret, el nombre de funcionariat interí docent que haja ocupat vacant durant el curs 2011–2012. En aquesta proposta no es fa cap referència al tipus d’ocupació que es vol garantir.
  • Sexennis del personal docent. Durant el 2012 es manté la reducció del 50%. Es proposa que en 2013 la reducció siga del 25% sempre que els ingressos de la Generalitat valenciana no evolucionen negativament. Aquest darrer aspecte és poc probable en l’actual situació econòmica. La novetat respecte del decret és que es reconeixeran els mèrits per perfeccionar els sexennis durant el període de vigència del decret (2012 – 2013) sense que tinguen efectes econòmics retroactius.
  • Jornada lectiva secundària.  Es modifica la jornada del professorat que imparteix docència en secundària a 18 hores lectives efectives. Açò suposa passar de 18 sessions setmanals a 20 amb una reducció de la plantilla docent d’entre 350 a 500 professores i professors segons la mateixa administració educativa.
  • Carrera professional personal sanitari. La Generalitat valenciana reconeixerà els mèrits que s’hagen adquirit en el període de vigència del decret però sense efectes econòmics retroactius. D’altra banda, es manté la reducció de la carrera professional en el 50% durant en 2012 i es proposa que la reducció siga del 25% en 2013 sempre que els ingressos de la Generalitat no siguen negatius. També s’afig l’accés al sistema de carrera del personal sanitari que no s’ha integrat per l’actual congelació en vigor.
  • Personal de l’administració del Consell. Proposa la posada en marxa de manera progressiva de la seua carrera professional a partir de l’1 de gener de 2013 sempre que els ingressos de la Generalitat no siguen negatius. A més, proposa mesures formatives per al personal interí d’aquest sector. Per altra part, es fa una proposta de racionalització dels horaris i de la jornada de treball que, com hem assenyalat, és una còpia de la proposta que STAS – Intersindical Valenciana va proposar en la Mesa Sectorial de la Funció Pública valenciana. Aquesta proposta és fa fora de lloc ja que la jornada laboral d’aquest personal no té res a veure amb el decret de retallades. Si es proposa en aquest moment i en aquest marc, la mesa general, és per maquillar les retallades. Nosaltres considerem que aquest punt ha de retornar al seu àmbit, la negociació sectorial, i no figurar en un document com aquest.
  • Altres mesures personal funció pública. El Consell es compromet a recuperar algunes mesures socials que estaven incloses en l’Acord de febrer de 2008 i que el decret a deixat sense vigor (permisos de paternitat, família nombrosa, violència de gènere…).
  • Reducció de la temporalitat. La Generalitat proposa la reducció de la taxa de temporalitat en un 5% en el sector docent i en un 8% en els sectors sanitari i de funció pública en el 2015. Aixó suposa que les ofertes d’ocupació pública dels propers anys haurien de ser molt massives cosa poc probable quan el govern espanyol acaba d’aprovar la seua congelació per 2012 i aquesta és la tendència en els propers anys.
  • Compensació de les retallades que puga aprovar el govern espanyol. El document diu que “es compensaran a la baixa les mesures adoptades pel govern espanyol”, la qual cosa significa que se sumaran les dues retallades, la valenciana, que ja hi és en vigor, i l’espanyola, en cas de produir-se. Se’ns castigarà dues vegades, sí dues vegades, encara que a la baixa, per la política de contenció del dèficit i de mala gestió dels recursos públics.
  • Incapacitat temporal. S’aplicarà la normativa estatal. És a dir, durant els tres primers mesos es cobrarà el cent per cent del salari a les persones amb IT.

 



Comentaris
JUAN CARLOS GALLEGO
02 / 04 / 2012 - 11:38

La Consellera de educacion dijo en el programa de Intereconomia que se nos pagaban la mitad de los sexenios porque cobrábamos los mayores, se supone después de Cataluña,del estado. Yo me pregunto si eso es verdad cuando spomos la única comunidad de todo el estado que no los cobra dobles en las extraordinarias. amén de que los empezamos a cobrar al mes siguiente de salir en el b.o.e nombrados funcionarios de carrera y no a partir del 1 de septiembre del año en que terminas las prácticas (perdiendo 4, 5, 6, y hasta 7 meses,se ve cuándo nombraron a los del 2001,2003…), tampoco pasa eso en el resto del país. eso sólo los sexenios… los trienios del año en prácticas, lo que el viento se llevó, los sexenios el año en prácticas o interinos como en Cataluña o Baleares, lo mismo…


Maria
02 / 04 / 2012 - 16:59

Molts professors i professores preferiríem donar les classes de 60 minuts (i no 55 o 50 com ara) per mantenir les plantilles i així fer efectives les 18 h. També per mantenir el nombre de grups/professor. Veuriem quina excussa donarien aleshores per acomiadar personal.


Dani
02 / 04 / 2012 - 23:20

Juan Carlos, els trienis de l’any de pràctiques pots cobrar-los encara! Has d’anar a conselleria i demanar que et reconeguen eixos mesos. Ingressaràs, de colp, uns 600 euros!


Javier
03 / 04 / 2012 - 17:44

Lo que más daño nos vaz a hacer de todo, son las dos horas de más. Eso va a suponer muchos compañeros desplazados, y muchos horarios con asignaturas mezcladas, con lo que ello supone para la calidad de educación (qué va explicar de matemáticas uno de educación física, o a la inversa?)El sueldo puede que algún día nos lo mejoren, pero lo de las dos horas de más no volverá nunca a atrás.
O nos movemos todos a una, con medidas efectivas (parada total) pero todos a la vez, repito, o no haremos nada.


Anna
03 / 04 / 2012 - 17:49

Si volen que donem 18 hores lectives efectives que ens facen impartir 18 classes de 60 minuts i no 20 classes de 50 minuts.
Si volen que impartim 20 classes i no 18, que ho diguen clarament.
Costa molt menys donar 5 o 10 minuts més en cada classe que donar 2 classes més a la setmana, això suposarà per molts un grup més, més preparar classes, més exàmens, més avaluacions, etc.


Miguel Sánchez
03 / 04 / 2012 - 18:09

Els docents que compleixen un nou sexeni en febrer (un mes abans de l´aplicació del decret) tenen ja un reconeixement administratiu pero no económic. La qual cosa implica que el decret s´aplica a partir de l´1 de febrer, segons la meua capacitat d´entendiment.


Vicent Maurí
04 / 04 / 2012 - 14:09

Les 18 hores lectives suposen que unes 20 sessions. Aixó suposa, en paraules de la pròpia Conselleria d’Educació, una reducció de 500 persones.

Miquel, posa’t en contacte amb el nostre servei jurídic per recòrrer els no reconeixement econòmic del sexenni.

Javier, hem enviat una enquesta als centres per concretar la vaga a l’ensenyament.


Salvador
08 / 05 / 2012 - 18:44

El que han de fer els governs és obligar a la gent a pagar alguna cosa pels serveis públics. En la sanitat està fent-se i s’hauria de fer també en l’ensenyament. La gent valoraria més este servei perquè li costaria diners. A més els centres d’ensenyament haurian de ser més estrictes i tindre més disciplina.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.