Vaga general 14-N

I en altres sectors?

05 / 11 / 2012 | Intersindical

El govern espanyol va aprovar la reforma laboral i de negociació col·lectiva, sota el nom de “Reial decret Llei de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral”. Aquesta reforma ha suposat una agressió sense precedents als drets laborals de les treballadores i treballadores que s’ha concretat en aspectes com: facilitar i abaratir els acomiadaments; afeblir la negociació col·lectiva possibilitant que les empreses es desvinculen dels convenis col·lectius; modificar la contractació per a afavorir els interessos de la patronal; augmentat la flexibilitat laboral o potenciar les ETTs com a agències de col·locació. A més, aquesta reforma ve acompanyada de la revisió del sistema de pensions amb un augment de l’edat de jubilació fins als 67 anys i del còmput d’anys treballats per a calcular la seua quantia que suposarà la seua reducció. I com sempre tots els passos sobre congelació salarial, augment de jornada, reducció de salaris, eliminació de pagues, etc… en el sector públic,sempre acaba reproduint-se en l’àmbit privat, i quasi sempre amb més incidència.
Les polítiques dels dos governs afecten a tots els sectors socials, sense exclusió. Les retallades, quan no la supressió de les partides destinades a persones depenents, polítiques d’igualtat, cooperació internacional, la introducció de les taxes judicials, la reforma de la llei de l’avortament, la privatització del transport públic, l’expulsió de les persones migrants…. són alguns dels exemples sobre com el PP està acabant amb els nostres drets individuals o col·lectius.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.