Sindicalisme

IAC, STEI – Intersindical i Intersindical Valenciana coordinen les seues actuacions

13 / 09 / 2016 | Intersindical

Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), STEI – Intersindical (Illes Balears) i Intersindical Valenciana s’ha reunit a la ciutat de Barcelona en el marc dels actes de la Diada. Les tres intersindical tenen subscrit un protocol de col·laboració i coordinació des de l’any 2009.

IAC, STEI – Intersindical i Intersindical Valenciana mantenen una relació preferent i estable per coordinar assumptes relacionats amb el món del treball, la situació social i econòmica, la realitat cultural o la normalització lingüística.

Els tres sindicats consideren que cal capgirar la situació actual d’emergència social i pèrdua de drets socials i laborals amb un canvi de polítiques que revestesquen aquesta situació a favor de les treballadores i treballadors i de la majoria de la població.  Per fer-ho, aposten per impulsar moviments o espais unitaris de coordinació i lluita als centres de treball o als barris. En eixe sentit, experiències com les Marxes de la Dignitat o les Trobades del Sindicalisme Alternatiu són positives i necessàries per avançar en eixe camí.

Per altra part, IAC, STEI – Intersindical i Intersindical Valenciana treballen per l’establiment de marcs nacionals de relacions laborals i de protecció social que possibilite polítiques pròpies en l’àmbit laboral, social econòmic i fiscalitat per part del govern propis.

A més, els sindicats consideren necessària la configuració d’un espai de comunicació compartit en la nostra llengua que abaste tots els territoris de parla catalana i la coordinació del treball de les diverses entitats que treballen per una igualtat lingüística real.

IAC, STEI – Intersindical i Intersindical Valenciana també han manifestat el seu suport al dret a decidir dels pobles i, en concret, del poble català. Per això, han mantingut reunions i converses amb els diversos actors polítics i socials i han participat conjuntament en diversos actes unitaris que han tingut lloc durant la celebració de la Diada.

Finalment, IAC, STEI – Intersindical i Intersindical Valenciana han acordat preparar una Trobada Sindical per aprofundir en les seues relacions el proper mes de març de 2017.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.