Sindicalisme

Intersindical, amb el sector del transport sanitari

Intersindical Valenciana dona suport a la protesta del sector del transport sanitari, i apunta a la Conselleria de Sanitat com la responsable de la precarització de les condicions de treball.

04 / 07 / 2018 | Intersindical

La situació dels professionals de transport sanitari era una bomba de rellotgeria que es va activar amb la definició de les condicions establertes per la Conselleria de Sanitat per a la contractació del servei.

Els estudis previs a la licitació del servei, amb els quals la Conselleria de Sanitat treballava informaven que el servei podia sufragar-se amb un estalvi per a l’administració sanitària xifrat al voltant de 23 milions d’euros (recordem que preu de licitació de 2014 va ser de 257687.472,00€), mantenint les condicions laborals del personal i amb la reposició del parc mòbil necessari, motiu pel que la plica de condicions econòmiques es va definir per una xifra de 235.051.902, 68€ iva inclòs com a preu de licitació per al nou contracte.

Al preu de licitació establert per l’administració sanitària, l’adjudicatària va incorporar una minoració superior als 9 milions d’euros, la qual cosa va suposar que el preu definitiu d’adjudicació restara fixat en 226.644.096,12€

L’empresa adjudicatària AMBULANCIAS AYUDA, SLU UNIÓN TEMPORAL DE EMPRESAS Ley 18/1982, ha estat obligada a subrogar-se el personal que venia prestant els serveis de transport sanitari en les condicions laborals negociades en 2014, negant-se, ara a la revisió de les condicions de treball del personal, adduint que les condicions del nou contracte no ho permeten.

La reivindicació laboral, suposa el reconeixement de la capacitació professional dels Tècnics en Emergències Sanitàries, així com la revisió salarial que correspon efectuar en el sector, equiparant la retribució al que s’aplica majoritàriament en l’àmbit de la resta de serveis de salut de l’estat, atès que el sistema salarial conveniat al País Valencia és el més baix de tots els serveis sanitàries del sistema nacional de salut.

Davant aquesta situació, INTERSINDICAL VALENCIANA es posiciona clarament al costat del personal del sector del transport sanitari, atès que els treballadors i treballadores no poden respondre de les decisions empresarials, ja que la baixa exercida per la AMBULANCIAS AYUDA, SLU compromet les condicions laborals del personal.

Per altra banda, INTERSINDICAL VALENCIANA, es qüestiona la idoneïtat de la baixa exercida per l’adjudicatària, si com estem comprovant, suposa la entrada en una situació de conflicte laboral en el sector del transport sanitari, que pot ficar en perill la prestació del servei sanitari.

Documents d’interés.

Fonts de les xifres indicades en la nota.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.