Sindicalisme

Intersindical considera positiu modificar la Llei de Participació Institucional

Intersindical Valenciana valora positivament l’acord per modificar la Llei de Participació i Col·laboració Institucional dels sindicats i la patronal, que van aprovar, dimecres passat, Les Corts. Per al sindicat aquest acord és un pas important per avançar en el camí de la llibertat i la pluralitat sindical.

04 / 03 / 2018 | Intersindical

El sindicat considera necessari obrir un debat social sobre el finançament sindical i patronal i el sistema de representativitat sindical. En eixe sentit recorda que l’actual Llei de Participació es va fer per salvar econòmicament un sindicat i la patronal que passaven per moments complicats. Per això, per Intersindical no calia cap llei, en considerar que els sindicats i les patronals s’havien de finançar amb recursos propis, no de subvencions que dupliquen o tripliquen les aportacions de les administracions públiques.

En concret, no és acceptable ni correcte que hi haja partides destinades a sindicats per formació, participació, col·laboració; doncs són funcions o activitats inherents a la representació que a cada organització li correspon en funció del nombre de delegades i delegats aconseguits als diferents àmbits electorals. Es per això que el sindicat considera que la representació, el nombre de delegades i delegats, hauria de ser l’únic criteri per subvencionar els sindicats.

A més, Intersindical Valenciana afirma que l’ordenament jurídic no obliga a les administracions públiques a subvencionar els sindicats, tampoc als sindicats més representatius, fer-ho és un acte discrecional de l’Administració i, en ús d’aquesta potestat, pot ser aplicat qualsevol criteri, sempre i quan no es vulnere el principi d’igualtat. No és cert, com s’ha dit, que la Llei de Llibertat Sindical obligue a finançar la participació o la representació sindical.

També vol posar èmfasi sobre la distinció entre la negociació col·lectiva i altra, diferent, la participació; barrejar-ho és voler mantenir un estat de privilegi motivat pels pactes de la “Transició” i d’un sistema electoral que beneficia el bisindicalisme. Ningú qüestiona la representativitat que tinguen uns sindicats o altres, el que es qüestiona són les discriminacions o les exclusions de determinats sindicats en el repartiment de les ajudes destinades a la participació i la col·laboració institucional.

Intersindical Valenciana no callarà davant situacions de privilegi que, injustificadament, s’arroguen algunes organitzacions sindicals, emparant-se en una interpretació monopolista de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical, ni es doblegarà per algunes declaracions o amenaces de denúncies judicials que s’han fet en els darrers dies. Per contra, continuarà defensant: la llibertat, la pluralitat i la democràcia sindical i, en conseqüència, la modificació de la Llei de Participació Institucional.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.