Sindicalisme

Intersindical denuncia el tracte de favor a UGT

Intersindical Valenciana considera inacceptable la Resolució, de 20 de novembre de 2018, de la Presidència de la Generalitat, per la qual es regula i concedeix una subvenció directa a la Unió General de Treballadors del País Valencià UGT-PV, per a la promoció sociocultural de la Comunitat Valenciana.

28 / 11 / 2018 | Intersindical

Els sindicats s’han de finançar directament de les quotes de les persones afiliades

Aquesta subvenció directa de 17.900 euros suposa un tracte de favor del Consell cap aquest sindicat.

La mateixa resolució esmenta l’article 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, estableix, en l’apartat 2.c la possibilitat de concedir de forma directa, amb caràcter excepcional, subvencions en què s’acrediten raons d’interés públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades que dificulten la seua convocatòria pública. És a dir, la subvenció directa es justifica en base a un caràcter execepcional i a raons molt generals que podrien ser aplicades a la totalitat de les activitats fetes per eixe sindicat o per la resta de sindicats existents al País Valencià. Per a Intersindical Valenciana, la commemoració d’un aniversari no justifica una subvenció directa i excloent a altres sindicats, més quan els sindicats tenen una partida destinada a la seua activitat sindical que es publica anualment, que es reparteix en base a les delegades i delegats obtinguts en les eleccions sindicals, i quan existeix una partida destinada a la participació institucionals de la qual UGT i CCOO són els beneficiaris. Molts sindicats han celebrat aniversaris de la seua constitució recentment, com ara l’STEPV o la Intersindical Valenciana, sense haver demanat ni un cèntim d’euro al Consell ni a cap institució pública, ens hem pagat les nostres celebracions dels nostres propis recursos i de les quotes de les persones afiliades que és el que toca.

Intersindical Valenciana no troba cap justificació a la subvenció directa de 17.900 euros a UGT-PV per commemorar la seua constitució. És més, les raons que s’usen per justificar la subvenció directa són, en part, les mateixes que s’usen per justificar l’exclusivitat de les subvencions que se li donen directament mitjançant la Llei de Participació Institucional o les que es justifiquen en les convocatòries anuals per les activitats sindicals que s’hi publiquen per la concurrència de tots els sindicats i que es resolen en base a les delegades i delegats sindicals. És a dir, la subvenció directa lliurada segons aquesta resolució és una forma clara de primar a un sindicat discriminant la resta de les organitzacions sindicals que no tenen la possibilitat d’accedir-hi.

Intesindical Valenciana considera que els sindicats s’han de finançar directament de les quotes de les persones afiliades i que les subvencions, en cas d’existir, han de basar-se en el principi de lliure concurrència i igualtat i respectant la llibertat sindical. Les subvencions directes estan injustificades i sempre primen a determinats sindicats, com ara UGT, en detriment de la resta. Aquesta manera d’actuar suposa apuntalar el bisindicalisme i irrompre a favor d’aquest sindicat en un moment on s’estan celebrant les eleccions sindicals, que a més de tindre una legislació electoral al seu favor, també tenen recursos públics als quals no tenen accés la immensa majoria de sindicats.

Finalment, Intersindical Valenciana aposta per modificar tot el sistema de finançament sindical per un altre que no supose cap discriminació ni prime els interessos del bisindicalisme. És per això que veu molt pertinent les esmenes de modificació de la Llei de Participació presentades per Podem a la llei d’acompanyament dels Pressupostos per 2019 i espera que aquestes siguen aprovades per Les Corts Valencianes.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.