Sindicalisme

Intersindical dóna suport la vaga de Deliveroo

El Sindicat critica els acomiadaments dels portaveus de les treballadores i treballadors

01 / 07 / 2017 | Intersindical

Intersindical Valenciana dóna suport a la vaga de les treballadores i treballadors de Deliveroo que tindrà lloc aquest diumenge 2 de juliol, entre les 20 i les 23 hores, per reclamar millores laborals. A València, les persones vaga es concentraran a la Plaça del Mercat, a les 20 hores, el lloc on esperen cada dia les comandes de l’empresa.

El Sindicat considera inadmissible que Deliveroo haja acomiadat a 8 riders a Madrid, 4 a Barcelona i 1 a València per participar en diverses accions per informar de la vaga. Uns ho han estat per participar en una manifestació, altres per fer-ho en una roda de premsa o, simplement, per posicionar-se a favor de la vaga. Per a Intersindical Valenciana, aquests acomiadaments són una mostra de la situació en que es troba l’empresa i de les coaccions per impedir una protesta que serà seguida per la majoria dels riders que hi treballen.

La vaga convocada per diumenge 2 de juliol, amb aturades des de les 20 hores fins les 23 hores, la franja horària amb major nombre de comandes de Deliveroo, es fa per reclamar una millora de les condicions laborals dels repartidors que, malgrat estar considerats com autònoms, tenen una relació de dependència laboral amb l’empresa pròpia de treballadors per compte d’altre. A més, també s’exigeix la readmissió de les persones acomiadades.



Comentaris
CARLES MARCO BLASCO
02 / 07 / 2017 - 23:37

Deliveroo està superexplotant els treballadors.Damunt contracten nou personal -esquirolisme mafios- si hi ha vaga. Practicament -i no exagere- s’està arribant a una situació d’esclavitud amb les noves formes d’oferir treball -i fer falsos autònoms-, doncs no dóna el sou ni per a mal menjar.I damunt els treballs, al ser temporals, sols servixen per a encobrir cada mes les autèntiques cifres d’atur. Cal plantar-se ja i enderrocar la criminal reforma laboral del PP. Més enllà: prohibir aquestes tipus d’empreses i de desregulatció dels contractes. No pot ser que no hi haja, encara, a aquestes altures, democràcia de debò (doncs no és democràcia socioeconòmica). Per una banda s’explulsa del mercat laboral als majors de 55 anys (en indefensió), i per altra “integren” joves superexplotats (en indefensió). MOLT BÉ PEL SUPORT A LA VAGA DE DELIVEROO QUE HA DONAT INTERSINDICAL VALENCIANA.


Intersindical Valenciana
03 / 07 / 2017 - 19:32

Moltes gràcies.

No només estem donant suport, també estem al seu costat per iniciar accions legals que acaben amb aquesta situació d’explotació.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.