Generalitat

Intersindical exigeix al Consell que faça política i no es limite a administrar el que s’ha trobat

El Sindicat demana la potenciació dels serveis públics

15 / 01 / 2016 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha analitzat hui els set mesos de govern del Consell i les propostes per al següent semestre que ha presentat després de l’estada a Morella del cap de setmana passat. El sindicat creu que #éselmoment de #rescatarpersones i actuar #ambvalentia per #arreglar la desastrosa herència rebuda de l’anterior govern valencià.
Limitar-se a gestionar l’administració sense intentar transformar la realitat seria decebre a les persones que confiaren en el canvi de govern a la Generalitat. Sent conscient de les dificultats polítiques i pressupostàries per a l’acció de govern, el Sindicat aferma la seua voluntat transformadora i ofereix la seua col·laboració lleial perquè el canvi desitjat siga possible.
Per tot això, en l’àmbit de les relacions laborals del personal al servei de la Generalitat, Intersindical proposa el següent decàleg:
1. Negociació en la Mesa General d’un Acord de Legislatura per a dibuixar les grans línies mestres de la reforma de la funció pública valenciana que incloga, almenys, el següents assumptes:
- Consolidació del treball del personal interí garantint el seu accés a la funció pública a través d’un accés diferenciat
- Adscripció a les conselleries de Justícia i Administració Pública i Educació dels serveis de prevenció de riscos laborals
- Funcionarització del personal laboral
- Recuperació per a 2017 dels drets laborals i retributius perduts des de l’inici de les retallades:  augment retributiu anual per damunt de l’acordat pel govern espanyol; recuperació del 100% de les retribucions en situació d’Incapacitat Transitòria i recuperació dels diners perduts per l’aplicació dels diversos ajustos salarials que s’han produït als darrers anys
2. Aposta decidida per la igualtat entre homes i dones.  Aprovació dels plans d’igualtat en la Generalitat Valenciana.
3. Manteniment de les plantilles de personal públic, per assegurar la prestació dels serveis públics, tot i que no s’oposa a negociar la seua reorganització sempre que es mantinguen els drets de treballadores i treballadors.
4. Reversió dels concerts sanitaris, que ha de suposar un augment de les plantilles públiques de la Conselleria de Sanitat.
5. Recuperació urgent del servei de ràdio i televisió públiques, amb una empresa pública equiparable a les autonomies amb llengua pròpia. Negociació laboral immediata per a reincorporar els treballadors de RTVV d’acord al nou model sostenible.
6.  Reversió de la gestió de les contingències professionals del personal empleat públic per Mútues. 
7. Compromís d’aprovar Ofertes públiques d’ocupació en tots els sectors i en tots els anys de legislatura, amb un nombre de places el més ample possible. Instar el Govern de l’Estat a eliminar la taxa de reposició d’efectius.
8. Cal auditar la gestió de la Generalitat i de les empreses públiques. Delimitació del deute legítim i il·legítim.
9. Sector públic de la Generalitat:  cal un pacte global per mantenir els serveis públics, incloent les plantilles per a prestar-los. Negociació de la nova llei del Sector Públic.
10. Modificació de la llei de la Funció Pública Valenciana, per assegurar major professionalitat i allunyar el clientelisme del personal al servei de la Generalitat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.