Sindicalisme

Intersindical exigeix al Consell una negociació col·lectiva sense exclusions ni discriminacions

Hui, delegades i delegats sindicals de FSES (ANPE i SATSE) i INTERSINDICAL VALENCIANA s’han concentrat davant el Palau de la Generalitat Valenciana per denunciar la seua exclusió de la Mesa General de Negociació de personal laboral, funcionari i estatutari.

Concentració davant de la Generalitat
Concentració davant de la Generalitat
05 / 11 / 2019 | Intersindical

Aquests dos sindicats són els més votats i el tercer i cinqué en delegades i delegats amb 184 i 131 respectivament. Açò suposa que la majoria de les treballadores i treballadors de la Generalitat no estaran representats en la negociació de les seues condicions laborals.

Intersindical Valenciana i FSES s’han reunit al Palau amb alts càrrecs del Consell als quals els han traslladat la seua exigència de trobar una solució per articular una negociació col·lectiva inclusiva que proporcione legitimitat democràtica a qualsevol acord en matèria de drets de personal laboral, funcionari i estatutari a que es puga arribar en aquest àmbit. Una solució que passa per garantir la presència de FSES i Intersindical Valenciana. A més, Intersindical Valenciana s’ha reunit amb la consellera Bravo a la qual li ha traslladat la mateixa exigència.

Intersindical Valenciana valora negativament les dues reunions en mantindre el Botànic una posició inamovible respecte a la composició de la Mesa General de Negociació, malgrat que CCOO, UGT i CSIF només representen el 41% de les persones que van votar en les passades eleccions sindicals i que, des de l’entrada en vigor de l’EBEP en 2007, tots dos sindicats han format part de la MGNI amb els mateixos requisits que ara se’ls exigeix per excloure’ls. Durant 12 anys no hi ha hagut cap problema per estar presents i ara, per efectes d’una sentència discutible del TS sobre una altra administració, s’exclou als dos sindicats més representatius.

Intersindical Valenciana recorrerà la composició de la MGNI i tots els acords que afecten el personal funcionari i estatutari de la GVA, en considerar que aquesta manca de legitimitat i convocarà noves mobilitzacions en defensa de la llibertat sindical i de la millora de les condicions laborals del personal que hi treballa. La propera serà divendres 15 de novembre, a les 11 hores, al Palau de la Generalitat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.