Finançament

Intersindical no acudirà a la cadena humana pel finançament just

17 / 11 / 2019 | Intersindical

Intersindical Valenciana, sindicat valencià de classe, que ha estat una de les primeres organitzacions valencianes a denunciar l’infrafinançament i l’espoli fiscal que patim les valencianes i els valencians, no acudirà a la cadena humana convocada per la Plataforma per un Finançament Just el pròxim 22N.

Intersindical Valenciana no forma part d’aquesta plataforma, que funciona de manera exclusivista,  perquè poques organitzacions decideixen sobre el seu funcionament i iniciatives. En aquest sentit, el Sindicat; que sempre ha apostat pel major nivell d’unitat i pluralitat que existeix en la societat valenciana, va proposar que totes les organitzacions hi tingueren veu i vot per decidir-ho tot, proposta que va ser rebutjada per una minoria d’organitzacions que disposen què, quan i com es fan les coses i ignoren a la resta. A més, Intersindical també va expressar, en el seu moment, que l’estratègia seguida era erràtica perquè no marcava un veritable full de ruta davant d’una situació tan greu per als interessos valencians, i va manifestar que calia organitzar un potent moviment social, des de la base, per aconseguir obligar el govern espanyol a seure a negociar un finançament valencià. Tampoc no va ser tinguda en compte aquesta proposta, raó per la qual Intersindical Valenciana va deixar de participar en la plataforma.

Intersindical Valenciana considera que cal la màxima unitat de la societat valenciana per donar una resposta a l’espoli fiscal, a l’infrafinançament i al deute històric. Aquest desig xoca de ple amb l’actuació excloent de les organitzacions que lideren la Plataforma per un Finançament Just, que veten la resta a poder prendre decisions i a participar-hi i s’arroguen en un protagonisme excloent. A més, aquest fet no és casual: darrere d’aquesta manera de funcionar, s’amaga un intent de controlar qualsevol mobilització que puga produir-se amb el tema del finançament. Pretenen, així, evitar que vaja més enllà del que desitgen algunes organitzacions sindicals i polítiques i els desborde en les reivindicacions i plantejaments quant al finançament i l’autogovern. Per això, han optat per accions de baixa intensitat; és a dir, molta foto, moltes reunions i poca organització social i mobilització als carrers, més enllà de la manifestació de fa un parell d’anys.

Intersindical Valenciana tampoc no entén com partits que qüestionen l’estat de les autonomies, la transferència de competències en matèries d’educació o sanitat, o que són contraris a la nostra llengua i cultura, també participen en les accions convocades per la Plataforma per un Finançament Just. No és coherent que els darrers dies un d’ells ha votat contra la recuperació del dret civil valencià. Mentre, al nostre Sindicat, que aposta clarament per una sobirania fiscal, per la condonació del deute històric, ja que aquesta serà l’única manera d’aconseguir una solució real a un problema històric que afecta greument l’autogovern al País Valencià, se li exclou de la possibilitat de treballar en igualtat de condicions en el marc de la Plataforma per un Finançament Just.

Per contra, Intersindical Valenciana participa en la Crida pel Finançament, la primera plataforma unitària que es va crear i que va convocar la primera manifestació per un finançament valencià i per exigir les claus de la caixa. Crida pel Finançament que té un funcionament horitzontal, amb voluntat integradora, sense exclusions ni vetos, i que aposta per una organització des de baix per aconseguir posar fi a l’infrafinançament i a l’espoli fiscal.

Finalment, des del Sindicat, donada la importància d’aquest assumpte, es fa una crida als partits polítics, en especial als del Botànic II, i a altres entitats a la reflexió per tendir ponts amb l’objectiu d’aconseguir la màxima unitat de totes les organitzacions sindicals, socials i polítiques que defensen un finançament just per les valencianes i valencians.

Intersindical_no_acudirà_cadena_humana_22N.pdf




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.