Finançament

Intersindical Valenciana ha participat en les manifestacions pel finançament valencià

20 / 11 / 2021 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera que la mobilització social és el camí per aconseguir acabar amb l’espoli fiscal i per avançar envers la sobirania fiscal. És per això que ha acudit, junt la Crida pel Finançament que engloba diverses entitats, a les manifestacions convocades al País Valencià.

Per Intersindical Valenciana és necessari que s’acabe amb l’infrafinançament històric que patim els valencians i valencianes ens llastra a l’hora d’exercir la nostra sobirania. Aquest limita la nostra capacitat per decidir les polítiques que ens afecten quotidinanament. No és un problema de números, no és un problema d’elits, no és un problema de les diferents administracions; és un problema nostre que ens afecta i molt com a poble valencià.

El deute públic generat com a conseqüència de l’espoli fiscal al qual estem sotmesos, limita la capacitat d’autogovern del País Valencià, de donar resposta a les nostres necessitats amb uns serveis públics adequats, impedeix una vertadera política de vertebració del territori, de renovació del nostre model productiu i, en definitiva, d’avançar cap a una societat més moderna, més justa i més solidària.

La nostra educació, la sanitat i la protecció social depenen de que el finançament de l’Estat al País Valencià siga el que ens correspon per població i per dret; també, però, que el nostre model productiu es fonamente en una ma d’obra qualificada, ben retribuïda i amb unes condicions laborals dignes. Tot seria possible si no haguérem de destinar una quarta part del Pressupost de la Generalitat Valenciana a sufragar el deute públic il·legítim derivat d’aquest infrafinançament.

En són moltes les raons per les quals el poble valencià ha d’eixir al carrer a manifestar-se, a reivindicar un millor finançament i la condonació del deute i ho hem de fer pensant que és una reivindicació col·lectiva com a poble. No és una reivindicació de partits polítics, de sindicats o de la patronal; ha de ser una reivindicació de la societat valenciana que, conscient de la seua identitat, diu prou a l’espoli i diu prou a les discriminacions respecte d’altres territoris de l’estat.

És per això, perquè la Intersindical Valenciana està i estarà sempre al costat de les valencianes i valencians i de la mobilització social perquè ens juguem el nostre futur.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.