Finançament

Intersindical no acudirà als actes convocats per la Plataforma per un Finançament Just

04 / 11 / 2020 | Intersindical

Intersindical Valenciana, sindicat valencià de classe, que ha estat una de les primeres organitzacions valencianes a denunciar l’infrafinançament i l’espoli fiscal que patim les valencianes i els valencians, no acudirà als actes convocats per la Plataforma per un Finançament Just el pròxim 18N.

Intersindical Valenciana no forma part d’aquesta plataforma, que funciona de manera exclusivista, on unes poques organitzacions decideixen sobre el seu funcionament i iniciatives. En aquest sentit, el Sindicat, que sempre ha apostat pel nivell més gran de pluralitat, com l’existent en la societat valenciana, va proposar fa un parell d’anys que totes les organitzacions hi tingueren veu i vot per decidir-ho tot; proposta que va ser rebutjada per una minoria d’organitzacions que disposen què, quan i com es fan les coses i ignoren a la resta.

En eixe sentit, Intersindical Valenciana considera que l’estratègia seguida per aquesta plataforma és erràtica perquè no marca un veritable full de ruta davant d’una situació tan greu per als interessos valencians. Per contra, creu que cal organitzar un potent moviment social, des de la base, per aconseguir obligar el govern espanyol a seure a negociar realment i a modificar el sistema de finançament per avançar envers la sobirania fiscal. Per aquests motius, Intersindical Valenciana va deixar de participar en la plataforma.

Intersindical Valenciana sempre ha considerat que cal la màxima unitat de la societat valenciana per donar una resposta a l’espoli fiscal, a l’infrafinançament i al deute històric. Aquest desig xoca de ple amb l’actuació excloent de les organitzacions que lideren la Plataforma per un Finançament Just, que veten la resta a poder prendre decisions i a participar-hi, i s’arroguen en un protagonisme excloent. A més, aquest fet no és casual: darrere d’aquesta manera de funcionar, s’amaga un intent de controlar qualsevol mobilització que puga produir-se sobre el tema del finançament. Pretenen, així, evitar que vaja més enllà del que desitgen algunes organitzacions sindicals i polítiques i els desborden les reivindicacions i plantejaments quant al finançament i l’autogovern. Per això, han optat per accions de baixa intensitat; és a dir, molta foto, moltes reunions i poca organització social i mobilització als carrers, més enllà de la manifestació de fa tres anys i de les celebracions dels aniversaris, com si aquestes foren més importants que les mateixes reivindicacions. Una estratègia fallida que no ha suposat cap avanç significatiu als darrers anys i que n’ha evidenciat el fracàs durant aquesta pandèmia, quan no hem tingut tots els recursos espoliats al nostre abast per fer-hi front. Les declaracions fetes en la presentació de les accions del 18N són un bon exemple del seu fracàs.

Intersindical Valenciana tampoc no entén com partits que qüestionen l’estat de les autonomies, la transferència de competències en matèries d’educació o sanitat, que són contraris a la nostra llengua i cultura o ataquen celebracions com la recent Plaça del Llibre de València o assetgen entitats valencianistes, també participen en les accions convocades per la Plataforma per un Finançament Just. Mentrestant, al nostre Sindicat i també a altres entitats que aposten clarament per una sobirania fiscal, per la condonació del deute històric, ja que aquesta serà l’única manera d’aconseguir una solució real a un problema històric que afecta greument l’autogovern al País Valencià, se’ls exclou de la possibilitat de treballar en igualtat de condicions en el marc de la Plataforma per un Finançament Just.

Finalment, des del Sindicat, donada la importància d’aquest assumpte, es fa una crida als partits polítics, en especial als del Botànic II, i a altres entitats, a la reflexió per bastiir ponts amb l’objectiu d’aconseguir la màxima unitat i mobilització social de totes les organitzacions sindicals, socials i polítiques, sense exclusions ni vetos, que defensen un finançament just per a les valencianes i valencians.Comentaris
José Personat Tamart
18 / 11 / 2020 - 0:34

Com se arribará a esta situasio bergoñosa per part de tochos les que nos han gobernado.Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.