Atur

Intersindical qualifica de dolentes les dades d’atur al País Valencià

El sindicat assegura que els prop de 700.000 aturats al País Valencià ‘posen en evidència’ les polítiques laborals, socials i econòmiques dels governs valencià i espanyol

29 / 04 / 2014 | Intersindical

Prop de 700.000 ciutadans i ciutadanes del País Valencià estan a l’atur al País Valencià com a conseqüència, segons Intersindical, de les polítiques laborals, socials i econòmiques dels governs de Fabra i Rajoy.

Intersindical Valenciana qualifica de dolentes les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre de 2014 que ha publicat l’INE.

Aquestes dades situen en 696.000 les persones aturades al País Valencià, un 27,91 per cent, la qual cosa és un creixement del 2,21% respecte del trimestre anterior i 14.800 persones aturades noves en aquest període.

El sindicat afirma que totes aquestes dades “posen en evidència” les polítiques laborals, socials i econòmiques dels governs valencià i espanyol, així com la “manca d’unes inversions i unes polítiques actives d’ocupació que puguen afavorir la creació d’ocupació”.

Per al Sindicat, la reforma laboral, la política fiscal i industrial, la desprotecció social i la reducció de les prestacions socials, els intents de desmantellament dels serveis i de les empreses públiques,  tot un seguit d’actuacions per part del Consell de la Generalitat Valenciana “són les causants de la situació d’atur, així com de la reducció de persones ocupades en aquest període”.

Per tot açò, des del Sindicat es considera que “calen altres polítiques socials i laborals que suposen una creació d’ocupació real i l’activació de l’economia valenciana”.

A més, Intersindical Valenciana ha fet una crida a la mobilització social de cara a les accions convocades el 30 d’abril i les manifestacions del Primer de Maig.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.