El Sindicat reclama a la Conselleria de Sanitat que reforce tots els departaments de Salut
Intersindical Salut manifesta la preocupació per la poca previsió de la Conselleria de Sanitat davant l’allau de pacients en portes d’urgències dels diferents departaments de salut. És habitual que després de l’estiu i amb l’inici del curs escolar les consultes es col·lapsen. En aquests dies l’Hospital Clínic de València ha registrat fins a 23 pacients adults pendent d’ingrés, raó per la qual s’ha hagut de doblar llits fins a obrir una “segona observació”. L’Hospital de Manises segueix patint la deixadesa des que es va revertit al sector públic: personal mínim en tots els serveis, només un metge per a totes les urgències i mínim personal d’infermeria.
D’altra banda, persisteixen les dificultats per aconseguir cita en Atenció primària. Hi ha esperes de fins a un mes. En centres d’especialitats com el d’Aldaia per a una cita en dermatologia hi ha demores de fins a 4 mesos. I en cardiologia a Torrent vora 5 mesos. Situació que es viuen en tots els departaments del País Valencià.
En l’Hospital de Xàtiva, Pediatria està desbordada, no hi ha suficients pediatres per a poder atendre tota la població infantil. En les comarques alacantines, hospitals com el de Dénia estan col·lapsats i no compten amb suficients ambulàncies. En Hospital General d’Alacant hi ha una demora de llista mèdica tant en cita telefònica com en presencial, de 15 a 30 dies. Hi ha centres amb 17 metges en plantilla que, en l’actualitat, només compten amb 7 o 8 per baixes i jubulacions que no s’han cobert des de març.
En l’Hospital General de Castelló hi ha més de 12 hores d’espera en el servei d’urgències, i saturació tant en observació com en els boxs. El passadís de pediatria va més ràpid, com és obvi, però únicament hi ha una infermera i una TCAE per torn, la qual cosa es converteix en un caos si hi ha diverses urgències pediàtriques alhora.
En Atenció Primària, les visites presencials es retarden més de 15 dies en quasi tots els centres de salut. Mentre que les telefòniques, al voltant dels 10 dies. La qual cosa provoca que es col·lapsen els serveis d’urgències.
Des d’Intersindical Salut-Iv demanem a Conselleria que reforce els diferents departaments ja que , cada any es repeteixen les mateixes situacions. No permetem que es col·lapsen els centres, ni que hi haja pacients aparcats en els passadissos dels hospitals en espera d’un llit.
Previndre és curar.