Polítiques públiques

Intersindical Salut denuncia la saturació en urgències i les demores per a aconseguir cita en atenció primària

El Sindicat reclama a la Conselleria de Sanitat que reforce tots els departaments de Salut

Concentració dels sindicats de Sanitat el passat 14 de maig
Concentració dels sindicats de Sanitat el passat 14 de maig
12 / 09 / 2024 | Intersindical

Intersindical Salut manifesta la preocupació per la poca previsió de la Conselleria de Sanitat davant l’allau de pacients en portes d’urgències dels diferents departaments de salut. És habitual que després de l’estiu i amb l’inici del curs escolar les consultes es col·lapsen. En aquests dies l’Hospital Clínic de València ha registrat fins a 23 pacients adults pendent d’ingrés, raó per la qual s’ha hagut de doblar llits fins a obrir una “segona observació”. L’Hospital de Manises segueix patint la deixadesa des que es va revertit al sector públic: personal mínim en tots els serveis, només un metge per a totes les urgències i mínim personal d’infermeria.

D’altra banda, persisteixen les dificultats per aconseguir cita en Atenció primària. Hi ha esperes de fins a un mes. En centres d’especialitats com el d’Aldaia per a una cita en dermatologia hi ha demores de fins a 4 mesos. I en cardiologia a Torrent vora 5 mesos. Situació que es viuen en tots els departaments del País Valencià.

En l’Hospital de Xàtiva, Pediatria està desbordada, no hi ha suficients pediatres per a poder atendre tota la població infantil. En les comarques alacantines, hospitals com el de Dénia estan col·lapsats i no compten amb suficients ambulàncies. En Hospital General d’Alacant hi ha una demora de llista mèdica tant en cita telefònica com en presencial, de 15 a 30 dies. Hi ha centres amb 17 metges en plantilla que, en l’actualitat, només compten amb 7 o 8 per baixes i jubulacions que no s’han cobert des de març.

En l’Hospital General de Castelló hi ha més de 12 hores d’espera en el servei d’urgències, i saturació tant en observació com en els boxs. El passadís de pediatria va més ràpid, com és obvi, però únicament hi ha una infermera i una TCAE per torn, la qual cosa es converteix en un caos si hi ha diverses urgències pediàtriques alhora.

En Atenció Primària, les visites presencials es retarden més de 15 dies en quasi tots els centres de salut. Mentre que les telefòniques, al voltant dels 10 dies. La qual cosa provoca que es col·lapsen els serveis d’urgències.

Des d’Intersindical Salut-Iv demanem a Conselleria que reforce els diferents departaments ja que , cada any es repeteixen les mateixes situacions. No permetem que es col·lapsen els centres, ni que hi haja pacients aparcats en els passadissos dels hospitals en espera d’un llit.

Previndre és curar.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.