Drets laborals

Intersindical Salut rebutja el decret llei d’assistència sanitària integral per no haver-se negociat amb els sindicats

El nou decret, aprovat unilateralment pel Consell, pot modificar les condicions laborals del personal sanitari

23 / 02 / 2024 | Intersindical

Intersindical Salut no està d’acord amb les maneres autoritàries que evidencien les nous gestors de la Conselleria de Sanitat. Un exemple és l’aprovació d’aquest nou decret llei de mesures extraordinàries per a garantir l’assistència sanitària integral. La Conselleria l’ha imposat de manera unilateral saltant-se tots els principis bàsics de negociació amb els representants legítims de les treballadores i treballadors.

Aquest decret pot modificar substancialment les condicions laborals del personal de Sanitat. Pot incloure modificacions pel que fa a la mobilitat geogràfica del personal sanitari entre “macroàrees”, canvis en els processos selectius i en la progressió de grau de carrera professional.

La Conselleria, com ocorria en la legislatura anterior, ens hauria d’haver convocat a la pertinent mesa sectorial de negociació per donar-nos a conéixer l’esborrany del decret i, aixi, poder aportar les nostres propostes. Malauradament, no ha sigut així i ens hem assabentat per la premsa de la seua aprovació per part del ple del Consell.

En l’anterior legislatura vam signar legítimament multitud de pactes per, progressivament, millorar les condicions de treball de les i dels professionals sanitaris. Acords estratègics en matèria de jornada, retribucions, plantilles, l’enfortiment del Sistema Sanitari, la negociació i implantació del Pla d’Ordenació de Recursos Humans i l’impuls del Pla Regional d’Atenció Primària, jornada 35 hores, reconversió del personal Administratiu o Coordinació TSS. D’altra banda, molts d’aquests pactes estan ara paralitzats, ja que la Conselleria els està revisant.

En conclusió, Intersindical Salut, està en desacord amb la manera amb què l’Administració ha fet púbic aquest Decret, sense haver respectat el dret a la informació i la negociació col·lectiva. Creiem que no és la forma més efectiva de reforçar el nostre model sanitari.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.