Drets laborals

Intersindical Valenciana, amb les treballadores i treballadors de la indústria ceràmica

La situació del sector de la ceràmica és molt complicada. Amb la guerra a Ucraïna, el subministrament de matèries primeres com l’argila i l’escalada encara més acusada dels preus de l’energia posen en perill aquesta indústria tan important a les comarques de Castelló.

Foto d'una empresa de taulells castellonenca
Foto d'una empresa de taulells castellonenca
10 / 03 / 2022 | Intersindical

La guerra en Ucraïna està costant, lamentablement, un gran nombre de víctimes que no poden deixar impassible ningú. Però a més a més, les conseqüències econòmiques i energètiques que se’n deriven ja es fan notar a sobre dels nostres treballadors i treballadores, ja que moltes empreses ceràmiques de les comarques de Castelló s’estan veient obligades a tancar, almenys temporalment.

Val a dir que la indústria ceràmica es un els sectors que ha demostrat més capacitat d’adaptació tecnològica a nivell internacional. Però, no obstant això, és impossible defugir d’una crisi com aquesta. Són dos els factors principals que han provocat aquesta situació:
•La falta de subministrament d’una de les matèries primeres més emprades a la indústria ceràmica, l’argila ucraïnesa. Actualment queden reserves però les empreses estan treballant per a substituir-la, tot i que serà complicat obtenir productes amb la mateixa qualitat i a un preu assumible
•L’augment imparable del preu dels combustibles, especialment el gas, al qual aquest sector és especialment sensible. En vistes a una situació d’emergència energètica, el sector ha fet els deures, apostant per la implantació de tecnologies punteres, tant de generació d’energia com d’optimització de processos. Però la guerra ha arribat abans que pogueren quallar tots els projectes necessaris

A açò, cal afegir que Rúsia era un importador de producte ceràmic manufacturat i que el comerç internacional en general també se n’està ressentint.

Aquestes circumstàncies han posat en dubte fins i tot la celebració de la fira CEVISAMA, que s’havia posposat fins a Juny, tot i que de moment no està cancel·lada. Des d’Intersindical Valenciana demanem que la guerra acabe ja, que es pose fre a l’escalada del preu de l’energia i que totes les persones treballadores afectades pels ERTO puguen tornar al seu lloc de treball el més prompte possible. Així mateix, en els comités d’empresa dels ERTOs que comencen a negociar-se ara, farem valdre la nostra presència per garantir els drets de la plantilla en una situació tan complicada.




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.