País Valencià

Intersindical Valenciana anima a participar en les manifestacions pel finançament

18 / 11 / 2021 | Intersindical

El proper dissabte, 20 de novembre, estan convocades manifestacions a Alacant, Castelló i València per reivindicar un millor finançament pel País Valencià. Totes tres començaran a les 18,00 hores i ho faran des de la Plaça de los Luceros d’Alacant, Plaça de les Aules de Castelló i Plaça de Sant Agustí de València.
Per a Intersindical Valenciana és clau que aquestes manifestacions siguen un èxit de participació, perquè el problema de l’infrafinançament històric que patim els valencians i valencianes ens llastra a l’hora d’exercir la nostra sobirania. Limita la nostra capacitat per decidir les polítiques que ens afecten quotidinanament. No és un problema de números, no és un problema d’elits, no és un problema de les diferents administracions; és un problema nostre que ens afecta i molt com a poble valencià.

El deute públic generat com a conseqüència de l’espoli fiscal al qual estem sotmesos, limita la capacitat d’autogovern del País Valencià, de donar resposta a les nostres necessitats amb uns serveis públics adequats, impedeix una vertadera política de vertebració del territori, de renovació del nostre model productiu i, en definitiva, d’avançar cap a una societat més moderna, més justa i més solidària.

La nostra educació, la sanitat i la protecció social depenen de que el finançament de l’Estat al País Valencià siga el que ens correspon per població i per dret; també, però, que el nostre model productiu es fonamente en una ma d’obra qualificada, ben retribuïda i amb unes condicions laborals dignes. Tot seria possible si no haguérem de destinar una quarta part del Pressupost de la Generalitat Valenciana a sufragar el deute públic il·legítim derivat d’aquest infrafinançament.

En són moltes les raons per les quals el poble valencià ha d’eixir al carrer a manifestar-se, a reivindicar un millor finançament i la condonació del deute i ho hem de fer pensant que és una reivindicació col·lectiva com a poble. No és una reivindicació de partits polítics, de sindicats o de la patronal; ha de ser una reivindicació de la societat valenciana que, conscient de la seua identitat, diu prou a l’espoli i diu prou a les discriminacions respecte d’altres territoris de l’estat.

És per això, perquè la Intersindical Valenciana està i estarà sempre al costat de les valencianes i valencians que, participarem a la manifestació i animen a totes i tots a anar-hi. És més, ho farem seguint la pancarta de la Crida pel Finançament, perquè en essència representa al conjunt de la societat valenciana, sense entrar en dinàmiques espúries de protagonismes i d’interessos, perquè en definitiva som poble, ens sentim poble i no ens han parit per a dormir. Força i ens veiem totes i tot a les manifestacions: ens juguem el nostre futur.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.