País Valencià

Intersindical Valenciana mostra el seu condol pel traspàs d’Alfons Llorenç

El periodista va participar en la recuperació de les institucions valencianes d’autogovern i va ser un home intensament compromés amb la llengua i la cultura del País Valencià

Alfons Llorenç - Foto Prats i Camps (Vilaweb)
Alfons Llorenç - Foto Prats i Camps (Vilaweb)
17 / 07 / 2024 | Intersindical

Hui ens ha deixat un dels homenots del País Valencià, un home savi. Alfons Llorenç, alcoià de naixement, ha faltat als 73 anys d’edat, deixant-nos tota una vida dedicada a la Política amb majúscules, la que es fa no només des de les institucions sinó sobretot des de la pràctica diària. Professionalment es va dedicar al periodisme. Des de 1976 fins que es va jubilar va treballar a la delegació del País Valencià de RTVE, tot i que també va col·laborar en nombrosos mitjans. Políticament va estar molt vinculat al procés autonomista i a la recuperació de les nostres institucions d’autogovern. Fou cap de gabinet del president Albinyana en el Consell Preautonòmic i, després, va assessorar el president Lerma en matèria cultural. També va ser alcalde de Planes (el Comtat).

Però la figura de Llorenç transcendeix més enllà del periodisme i de la política. Fou un home intensament compromés amb el País Valencià, la nostra llengua i la nostra cultura. De fet, deixa una gran obra divulgativa al voltant de les tradicions valencianes, en especial de les comarques de l’Alcoià i el Comtat. Una gran tasca que va ser reconeguda amb nombrosos reconeixements.

Des d’Intersindical Valenciana ens unim al dolor de la família i amics per la pèrdua d’un dels nostres intel·lectuals més destacats dels últims temps.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.