Sindicalisme

Intersindical Valenciana aposta per la pluralitat en la representació sindical

14 / 03 / 2017 | Intersindical

Intersindical Valenciana s’ha pronunciat per la pluralitat sindical respecte de les composicions dels àmbits de negociació i dels espais de diàleg que es van decidir en l’Acord de Legislatura signat el 9 de juny de 2016.

El Sindicat sempre s’ha manifestat per la inclusió en les meses de negociació de tots els sindicats (d’acord amb la seua representativitat) sense les grans barreres que marca la legislació actual, feta per consolidar i potenciar el bisindicalisme a través del finançament, la fixació de percentatges abusius en la negociació i l’existència d’un sistema electoral que és com “el peix que es mossega la cua”.

Per això, Intersindical Valenciana, així com els sindicats que hi formen part, hem defensat sempre un canvi de legislació, la reducció dels percentatges i l’autofinançament dels sindicats per garantir una veritable igualtat i la pluralitat sindical. Així mateix, hem criticat el doble discurs d’alguns partits polítics que defensen, amb tot el seu dret, una reducció al 3% dels vots per accedir a les Corts Valencianes i en l’àmbit sindical s’hi oposen i donen suport a propostes molt més excloents.

Per altra part, Intersindical Valenciana aclareix que els fòrums o espais de diàleg que contempla l’Acord de Legislatura són de lliure creació i no depenen de cap normativa legal restrictiva, per la qual cosa no hi ha cap obligació d’aplicar a la seua constitució els percentatges establerts en la normativa estatal (LOLS o TREBEP) sinó aquell que voluntàriament acorden les parts. És per això que el Sindicat ja va presentar un vot particular en la constitució de la Comissió de Diàleg Social del sector públic instrumental, el 21 de juliol de 2016, on expressava l’oposició a la limitació a participar als tres sindicats que superem el 10%, deixant fora al 22% restant que també tenen representació en empreses públiques de la Generalitat Valenciana. Eixos sindicats, segons el nostre criteri, també haurien d’estar en la Comissió de Diàleg i participar de les negociacions que s’hi puguen establir. És per aquest motiu que Intersindical Valenciana discrepa de la posició defensada pel Consell de la Generalitat, manifestada en la seua constitució i també en la roda de premsa de la portaveu del Consell del passat divendres.

Per al Sindicat, l’exclusió de determinats sindicats representatius de la voluntat de nombroses treballadores i treballadors, en la Comissió de Diàleg del sector públic instrumental no respon a la legalitat sinó a decisions polítiques acordades pel Consell i dos sindicats, que en l’actualitat sumen el 33% i el 27% de la representativitat, en contra d’una major pluralitat sindical i, per tant, de garantir una major representativitat dels sindicats que hi formen part.

Si del que es tracta és de dialogar i buscar la major participació social, el Sindicat no comparteix la decisió excloent. Per això,  Intersindical Valenciana va presentar un vot particular on manifestava que ni l’Acord de Legislatura ni la legalitat obligava o justificava eixa exclusió. I també per això, Intersindical continuarà defensant la major participació en els àmbits de negociació i diàleg, però també en els tribunals de justícia, donant suport a aquells forces sindicals que qüestionen aquesta restricció innecessària en la búsqueda del major diàleg social possible.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.