Sindicalisme

Intersindical Valenciana aposta per més ocupació, més drets i més igualtat

13 / 06 / 2016 | Intersindical

El Sindicat demana els partits polítics que es presenten a les eleccions del 26J un pla de xoc per atendre les necessitats de la població.

Intersindical Valenciana demana als partits polítics que es presenten a les eleccions generals del 26J que aposten decididament i ràpida per unes polítiques al servei de les treballadores i treballadors i de la majoria de la població. Per fer-ho, cal deixar enrere les polítiques d’austeritat, neoliberals i antisocials que s’han practicat als darrers anys i tindre com a objectiu la millora de les condicions de vida de les persones.

Per al Sindicat, cal l’establiment d’un Marc Valencià de Relacions Laborals i de Protecció Social que servisca per a configurar unes relacions laborals pròpies en base a la nostra realitat socioeconòmica. En eixe sentit, el Sindicat aposta per valencianitzar l’àmbit laboral amb la creació d’una Agència Valenciana de Relacions Laborals que integre les competències ara gestionades pel SERVEF i l’INVASSAT. En definitiva, una agència que contemple una gestió integral de la formació, que implemente les polítiques actives d’ocupació i assumisca noves competències en aquest àmbit que ara estan en mans de l’estat.

A més, considera que cal un nou sistema de finançament i una fiscalitat pròpia per satisfer les necessitats de les valencianes i valencians i per dissenyar i portar endavant les polítiques pròpies sense ingerències del govern espanyol.

Les propostes de la Intersindical Valenciana en matèria laboral, social i econòmica es concreten en:
- la potenciació les polítiques actives d’ocupació per la generació de treball estable i de qualitat.
- la reindustrialització de l’economia valenciana i el suport als sectors tradicionals.
- l’augment de les partides pressupostàries dedicades a R+D+i.
- un treball i un salari dignes i una renda ciutadana bàsica suficient, a més de l’establiment d’una prestació per atur digna.
- la reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals
- la recuperació de la pèrdua de poder adquisitiu, l’establiment de clàusules de revisió salarial i l’augment salarial anual del 2,5%.
- l’establiment d’un salari mínim de 1.200 euros mensuals.
- la regularització dels horaris comercials.
- la implementació dels programes per acabar amb les desigualtats per raó de gènere, orientació sexual, procedència o edat.
- la posada en marxa de mesures per acabar amb la discriminació salarial horitzontal i vertical i la precarietat laboral de les dones.
- la implantació els permisos per naixement o adopció iguals, intransferibles i remunerats al 100% per a tots dos progenitors.
- la potenciació els serveis públics de gestió directa per garantir la seua universalitat, gratuïtat i qualitat i consolidació del treball del personal interí.
- la reversió de les privatitzacions i externalitzacions.
- la dotació de plantilles suficients per generar llocs de treball en empreses, serveis i administracions públiques.
- la posada en marxa de mesures per acabar amb el frau fiscal, l’economia submergida i els paradisos fiscals.
- la millora de la seguretat i salut en el treball per garantir un treball segur i saludable.
- la coordinació de la formació professional reglada amb les necessitats laborals, articulant un sistema que interrelacione el món laboral i la formació.
- la derogació de la reforma laboral i de la reforma de les pensions.
- la potenciació del sector audiovisual valencià, la reobertura de RTVV per generar llocs de treball en un sector que pateix una greu crisi i l’aposta per un espai de comunicació en la nostra llengua.
- la reforma de la legislació per garantir la llibertat sindical i els drets sindicals en les empreses.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.