Sindicalisme

Intersindical Valenciana considera que l’obertura del “diàleg social” és fum

El Sindicat exigeix al Consell mesures immediates per generar ocupació i recuperar drets

21 / 10 / 2015 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera que l’anunciada obertura de diàleg social entre la CIERVAL, CCOO, UGT i el Consell que pretén arribar a un acord en el mes d’abril és una cortina de fum per justificar el cobrament de 5,2 milions d’euros entre els anomenats “agents socials”. Estem davant d’una nova política d’aparador que només serveix per justificar l’aprovació del reglament que desenvolupa la Llei de Participació i Col·laboració Institucional.

El Sindicat exigeix al Consell mesures immediates per generar ocupació i recuperar drets

Per al Sindicat, és inconcebible que s’òbriguen tres meses sectorials per abordar qüestions com la recuperació social, la recuperació econòmica i les polítiques públiques per arribar a un acord en el mes d’abril. Ho és en estar davant d’una situació d’emergència social i econòmica que no pot esperar al mes d’abril. Moltes valencianes i valencians no tenen temps fins abril per la
posada en marxa de mesures per combatre la penosa situació laboral i econòmica que pateixen.

Per això, Intersindical Valenciana considera que cal actuar de manera ràpida i immediata per tirar endavant altres polítiques i mesures que suposen un canvi en les polítiques socials, laborals i econòmiques. Un canvi que no és compatible amb la participació de la patronal, que ha estat, i està, més interessada en obtindre beneficis que en la recuperació social i econòmica.

Per tot açò, Intersindical Valenciana continua reivindicant la derogació de la Llei de Participació i la destinació dels 5,2 milions d’euros a polítiques socials. A més, el Sindicat insta al govern a aplicar el seu programa electoral, l’acord del Botànic, i a aprovar mesures immediates per atacar la situació d’atur i de pèrdua de drets de les treballadores i treballadors valencians. Al mateix temps, el Sindicat crida a la ciutadania a participar en les manifestacions del 22 d’octubre per reivindicar pa, sostre, treball i altres polítiques socials i laborals.

Finalment, Intersindical Valenciana informa que els seus serveis jurídics estan estudiant mesures per recórrer el pagament de 5,2 milions d’euros als “agents socials” i adverteix el Consell que recorrerà qualsevol ingerència de la mesa de diàleg social en l’àmbit competencial de les meses generals i sectorials legalment constituïdes.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.