1r de maig

Intersindical Valenciana crida a la participació en les manifestacions del Primer de Maig

El Sindicat ho farà sota el lema “Tenim dret”.

Intersindical es manifestarà sota el lema
Intersindical es manifestarà sota el lema "Tenim dret".
30 / 04 / 2012 | Intersindical

Intersindical Valenciana fa una crida a les treballadores i treballadors i al conjunt de la ciutadania valenciana a participar massivament en les manifestacions del Primer de Maig. El Sindicat, que es manifestarà a les ciutats d’Elx, Alacant, Alcoi, València i Castelló sota el lema “Tenim dret” considera que hi ha motius suficients per a omplir els carrers dels pobles i ciutats per exigir una altra política social, laboral i econòmica que pose fi a l’espoli i l’empobriment de la classe treballadora i del país.

Un exemple n'és l'augment espectacular de l'atur al País Valencià, que se situa en un 27,32%

Els governs espanyol i valencià estan utilitzant la crisi com a excusa per desposseir la ciutadania dels seus drets bàsics, com ara l’educació, la sanitat, el treball o l’habitatge. Volen dominar-ho tot i tindre una mà d’obra barata i dòcil al seu servei. El deute públic o la situació econòmica que han generat els capitalistes s’està utilitzat com a pretext per a portar a cap les polítiques neoliberals que durant molts anys han estat exigint els organismes internacionals (Fons Monetari Internacional, Organització Mundial del Comerç, Banc Central Europeu…), la banca, la patronal als governs europeus. Per això, tant el govern espanyol com el govern valencià han aprovat mesures com ara la reforma laboral, la reforma de les pensions, els diversos plans d’ajust, les retallades en els serveis públics… Ho han fet per assegurar-los que continuen obtenint beneficis a costa de la majoria de la població sense importar-los l’empobriment del país o la destrucció de l’estat del benestar; és a dir, volen deixar-nos sense res. El mateix president Rajoy ha anunciat que cada divendres anunciarà noves mesures contràries a la població i que afavoriran els especuladors, les grans empreses o la banca.
Un exemple d’aquesta política és l’augment espectacular de l’atur al País Valencià, que se situa en 681.400 persones, una taxa del 27,32%, molt per damunt de la mitjana estatal. També som líders en atur juvenil, salaris baixos o desnonaments. El País Valencià ha passat de ser la “comunitat líder” a encapçalar totes les llistes negres, incloent-hi l’amenaça d’una intervenció de les nostres finances per part de l’estat.
Intersindical Valenciana considera que per a garantir els drets de les treballadores i treballadors i de la ciutadania calen altres polítiques socials, laborals i econòmiques. Unes polítiques que sols seran possibles amb la mobilització i la contestació social massives. Per això, considera que cal intensificar-les i estendre-les a tots els sectors i territoris.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.