Sindicalisme

Intersindical Valenciana demana l’abonament de la paga extra 2012

02 / 06 / 2016 | Intersindical

El Sindicat convoca una concentració davant la Delegació del Govern

Intersindical Valenciana demana l’abonament del 50% de la paga extraordinària de 2012 al personal de la Generalitat Valenciana. El Sindicat reclama al Consell que complesca els seus compromisos i faça efectiu el pagament de manera immediata, ja que es va comprometre a fer-ho durant el primer semestre de 2016. Per aquest motiu, Intersindical Valenciana proposarà en la Junta de Portaveus del proper dilluns dia 6 de juny que en la propera Mesa General de Negociació, que tindrà lloc la setmana vinent, s’incloga com a punt de l’ordre del dia.

Així mateix, el Sindicat no considera correcte haver-se assabentat pels mitjans de comunicació de la decisió del Consell de no pagar, per la negativa de Montoro a avançar-ne els fons. Aquesta decisió s’hauria d’haver comunicat a la representació de les treballadores i treballadors afectats per la decisió, abans de comunicar-ho a la premsa; I més ara que està obert un procés negociador per elaborar un Acord de Legislatura per al personal que treballa en la Generalitat Valenciana. Per al Sindicat, aquesta actuació posa en evidència una certa descoordinació entre els diversos departaments del Consell en no haver previst la corresponent dotació pressupostària en els Pressupostos de la Generalitat de 2016 i deixar-ho pendent d’una negociació amb el govern central que constantment entrebanca la seua gestió.

És per això que el Sindicat responsabilitza el Ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, de no haver transferit els diners necessaris per garantir el pagament al personal de la Generalitat al mateix temps que al personal de l’Administració General de l’Estat (AGE). Aquest fet posa en evidència la utilització partidista i electoralista de la devolució de la paga extraordinària confiscada als empleats i empleades públiques pel RD 20/2012 del govern del PP.
Davant d’aquesta situació, Intersindical Valenciana considera que, amb aquesta actuació, el govern de Rajoy menysprea el personal dels sectors educatiu, sanitari, justícia, administració del Consell i de nombroses empreses públiques que presten els seus serveis al País Valencià. És una actuació immoral i totalment reprovable, per la qual cosa ha decidit convocar una concentració de delegades i delegats sindicals el proper dilluns 20 de juny, a les 11 hores, davant de la Delegació del Govern, que està situada al carrer Colom de València.

La concentració es farà per exigir que el govern espanyol transferesca els recursos econòmics necessaris per la devolució del 50% de la paga extraordinària, la derogació total del Reial Decret 20/2012 de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, de la reforma laboral i de les pensions que afecten molt negativament el conjunt de les treballadores i treballadors.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.