Atur

Intersindical Valenciana demana que es prioritzen les polítiques actives d’ocupació

El Sindicat aposta per un pacte ciutadà en defensa dels drets socials i laborals.

16 / 09 / 2016 | Intersindical

Intersindical Valenciana demana al Consell que prioritze i impulse les polítiques actives d’ocupació per acabar amb la taxa d’atur tan elevada que tenim i per a generar ocupació estable i de qualitat. Per al Sindicat, la situació del mercat laboral valencià requereix un impuls decidit d’aquestes polítiques i de canvis importants en el SERVEF que, fins ara, no està sent una eina útil per combatre l’atur ni la precarietat de l’ocupació.

Per això, la Intersindical Valenciana considera que cal trencar amb les inèrcies del passat i apostar per noves fòrmules que siguen útils de veritat a la societat valenciana, en especial als col·lectius més afectats per la situació social i laboral. En eixe sentit, el Sindicat manifesta la seua preocupació per la persistència en el finançament a determinats sindicats i patronals, fet que suposa un desviament injustificat dels recursos públics a entitats privades que no serveix per potenciar les polítiques actives d’ocupació sinó per finançar aquestes entitats. Un exemple d’aquestes actuacions és Avalem Territori que preveu l’elaboració de plans territorials amb la participació dels anomenats “agents socials” que seran finançats per fer-ho.
Intersindical Valenciana apunta que aquestes fòrmules proposades a Avalem Territori són només un mecanisme de finançament extraordinari dels “agents socials” que no serveixen per millorar l’ocupació com s’ha desmostrat al llarg de la història. És a dir, els diners públics no s’haurien de dilapidar i malgastar en fòrmules que no serveixen. Les Administracions públiques, autonòmica o local, han de ser les que gestionen els recursos públics i dissenyen els plans territorials amb l’ajut desinteressat de les associacions locals.
Intersindical Valenciana defensa que, davant la situació d’inestabilitat política espanyola i de les polítiques d’austeritat que promou el govern en funcions, el Consell impulse un Acord Valencià ciutadà en defensa dels drets socials i laborals amb la participació de tots els partits, sindicats i entitats que s’hi oposen a les polítiques antisocials i neoliberals.
Finalment, la Intersindical Valenciana proposa al Consell que aposte per valencianitzar les relacions laborals avançant en el camí d’un Marc Valencià de Relacions Laborals i de Prestacions Socials amb la creació d’una Agència Valenciana de Relacions Laborals i l’assumpció de totes les competències en aquest àmbit.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.