Sindicalisme

Intersindical Valenciana es concentra per reivindicar mesures contra sinistralitat laboral

28 / 04 / 2017 | Intersindical

Hui, delegades i delegats de la Intersindical Valenciana s’han concentrat al València (Palau de la Generalitat) i a Castelló (Casa dels Caragols) sota el lema: “Ni una mort més en accidents laborals! La salut laboral és la teua salut, reivindica-la!”.

Per al Sindicat, al País Valencià patim una taxa de precarietat elevada a causa de la manca d’estabilitat, per l’escassetat de la jornada laboral i per salari baixos r -treballs de pitjor qualitat i pitjor pagats-, que afecta especialment a col·lectius sensibles i desprotegits, com dones, persones migrants, majors de 55 anys, joves i altres. Aquesta situació suposa un deteriorament de les condicions de treball que afecta l’estat de salut o malaltia entre les persones que ho desenvolupen.

Per tot açò, Intersindical Valenciana reclama polítiques immediates per acabar amb la sinistralitat laboral que es concreten en la creació d’ocupació estable i salaris dignes, la incorporació de criteris contra la precarietat en els convenis col·lectius i l’eliminació de les subcontractacions que suposen riscos en la seguretat i salut de les persones que treballen. A més, també és necessari el desenvolupament efectiu del principi d’igualtat en el treball, en la promoció de la salut i un enfocament específic de gènere en el tractament de problemes de seguretat i salut laboral.

Finalment, des del Sindicat s’exigeix el compliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i la legislació laboral que la desenvolupa, l’augment dels nivells de control i d’inspecció en el treball, tant en les administracions públiques com en les empreses, amb l’objectiu de reduir els accidents de treball - in itinere i durant la jornada laboral- i acabar amb els mortals.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.