Pressupostos Generals de l’Estat

Intersindical Valenciana exigeix a Montoro més respecte pel País Valencià

La previsió d’inversions al nostre territori, als Pressupostos Generals de l’Estat per 2017, és denigrant i ignora la nostra realitat socioeconòmica i les nostres reivindicacions històriques.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro
06 / 04 / 2017 | Intersindical

Per Intersindical Valenciana no hi ha suficients qualificatius per descriure la valoració que es pot fer de les previsions d’inversió de l’Estat en el conjunt del País València. D’entrada i respecte de l’exercici anterior, hi ha una reducció del capítol d’inversions d’un 33%, però a més, la inversió per habitant es de 119 €, mentre que la mitjana de l’estat està en 189 €, la qual cosa situa als valencians i valencianes a la cua de tot l’estat espanyol.

Volem el que en justícia ens correspon, per avançar en el desenvolupament del nostre model econòmic

Una vegada més, el govern de Mariano Rajoy i del seu ministre Montoro discrimina al País Valencià, respecte d’altres territoris, en la inversió en infraestructures públiques; tot i saber, que es tracta d’una comunitat autònoma amb una renda per càpita per sota de la mitjana estatal en un 11’6% segons dades de 2015. Una penalització que sumada a l’infrafinançament endèmic, l’espoli fiscal, que patim, ens situa en una posició de debilitat per superar l’actual crisi econòmica, per generar ocupació, per millorar l’estat de benestar dels nostres ciutadans i ciutadanes i per dissenyar unes polítiques pròpies.

Les grans infraestructures reivindicades, històricament, des del govern valencià i amb el suport de tots els sectors socials, com el corredor mediterrani, la xarxa ferroviària de rodalies i de llarga distància, aeroports, ports i transport públic a les àrees metropolitanes queden una vegada més postergades i marginades respecte les d’altres territoris, demostrant, que no hi ha una voluntat, per part del govern de l’estat, de situar el País Valencià en el lloc que li correspon en el context demogràfic i econòmic del conjunt de l’estat.

En aquest sentit és de destacar que el percentatge d’inversions de l’estat al País Valencià és del 6’9% sobre el total del capítol d’inversions, quan la població del nostre territori abasta un 11% de la població total de l’estat. A partir d’ací, no suposa un esforç intel·lectual concloure que, pel govern de Mariano Rajoy, els valencians i valencianes som ciutadans de segona categoria, doncs, malgrat partir d’una situació de riquesa inferior a la mitjana estatal, no som mereixedors d’unes inversions que puguen capgirar la situació o, com tampoc ho som, per rebre un fiançament just per les nostres institucions autonòmiques, que són, al cap i a la fi, les que presten la majoria dels serveis públics.

A la vista dels fets i de la reiterada negativa dels successius governs de l’estat de reconèixer aquesta situació de greuge comparatiu, des d’Intersindical Valenciana considerem esgotada la via política institucional i, per això, instem als representants institucionals i als partits polítics del canvi, a optar per la via de la confrontació amb el govern espanyol i a mobilitzar immediatament al conjunt de la societat, per exigir la fi d’aquesta situació injusta que venim patint ja massa temps. El nostre sindicat considera que aquest és un tema clau per la millora de les condicions de vida de les valencianes i valencians i es compromet a participar en l’organització de les mobilitzacions.

No volem més inversions que la resta de territoris, tampoc, que les inversions al País Valencià es facen en detriment de les d’altres comunitats autònomes; tan sols volem el que en justícia ens correspon, per avançar en el desenvolupament del nostre model econòmic i social, sense tenir que superar, a més de les dificultats habituals, les imposades per la reiterada penalització pressupostària de l’estat.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.