Pressupostos Generals de l’Estat

Toca recuperar les pensions i les retribucions del personal públic

Intersindical exigeix a Montoro que garantisca la recuperació del poder adquisitiu de les pensions i dels i les empleades públiques en 2018

El ministre Cristòbal Montoro.
El ministre Cristòbal Montoro.
29 / 09 / 2017 | Intersindical

Pel sindicat, l’anunci de la pròrroga del PGE 2017 és una penalització al poder adquisitiu de pensionistes i personal de l’Administració Pública i insta a continuar amb la negociació i a articular les mesures legals escaients, perquè puga aplicar-se a 1 de gener de 2018.

L’IPC ha pujat l’1’8% en un any, front al 0,25% d'increment que proposa Montoro.

L’anunci fet pel Ministre d’Hisenda i Funció Pública de prorrogar els Pressupostos de 2017 per manca de suports parlamentaris per garantir l’aprovació de l’avantprojecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 pot constituir un altre cop a la capacitat econòmica de pensionistes i empleats i empleades públics, que depenen dels nous PGE per recuperar el poder adquisitiu perdut als darrers anys.
De prorrogar-se els PGE 2017, l’augment de les pensions en 2018 seria d’un 0,25% i pel cas del personal públic d’un 1%. Si tenim en compte que la variació de l’IPC acumulat als últims dotze mesos es situa actualment en l’1’8% i que la previsió d’increment de l’IPC per 2018 és del 1’6%, de fer-se efectiva aquest pròrroga, la pèrdua de poder adquisitiu d’aquests col·lectius seria absolutament intolerable.
Des d’Intersindical Valenciana considerem que el Govern de l’Estat incorreria en una greu irresponsabilitat, si no articulara les mesures necessàries per garantir que el pensionistes i els empleats i empleades públics, a 1 de gener de 2018, no vegeren reflectit a les seues pensions i nòmines un augment significatiu que permetera, no sols no seguir perdent capacitat adquisitiva, sinó recuperar una part important de la que han perdut als darrers anys.
Pensem que la debilitat o la incapacitat del Govern de l’Estat per assegurar l’aprovació dels PGE 2018 no poden suposar, en cap cas, una excusa per no aplicar aquestes millores, doncs, com ja hem tingut ocasió de comprovar, per via del Real Decret Llei es poden introduir modificacions en matèria pressupostària. En tot cas, però, la responsabilitat política es dilucida al Congrés mitjançant una moció de confiança i no pot eludir-se artificiosament amb una pròrroga dels PGE 2017, si més no, quan aquesta decisió té un impacte negatiu tan significatiu en milions de persones.
Per totes aquestes raons, exigim al Ministre Montoro que assumisca la seua responsabilitat política, que no amague el cap i que reprenga la negociació de l’actualització de les pensions i dels salaris públics, perquè puga ser aplicada sense demora a l’inici de 2018; doncs mecanismes legals no li falten per poder fer-ho efectiu.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.