Retallades

Intersindical exigeix al Consell el pagament de la resta de la paga extra de 2012

Hui, dimarts 19 d’abril, el govern en funcions de l’Estat ha encetat la campanya electoral en anunciar que en la nòmina d’abril tornarà la meitat de la paga extra suprimida en 2012.

19 / 04 / 2016 | Intersindical

Això sí, solament per al personal de l’Administració General de l’Estat i als del Ministeri de Justícia. És una pràctica habitual del govern del PP: primer retalla a tot el personal empleat públic els seus drets, i quan li interessa, els hi torna. Ja ho van fer amb el 25%, i ara completen el cercle. Les eleccions generals es troben al girar el cantó, i s’ha de desviar l’atenció dels continus escàndols de corrupció i desgovern i, de pas, intentar guanyar algun vot del personal públic, fins que isca algun altre paper de Panamà.

El Consell ha de fer front al pagament de la resta de la paga extra de 2012 el més aviat possible

A la primera reunió de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública Valenciana, allà per l’octubre de 2015, ja vam trobar-nos amb el mateix escenari: el Govern de l’Estat havia avançat la recuperació del 25% de la paga extra de desembre de 2012 per al seu personal, i deixava el Consell amb l’obligació de tornar els diners al seu personal, però sense transferir ni un euro. Fruit de la negociació, en la Mesa General, el Consell va aprovar el Decret-Llei 6/2015, de 16 d’octubre, pel qual es feia efectiva la recuperació de les mateixes quantitats.
En el darrer Consell de Política Fiscal i Financera, celebrat dijous passat, el ministre Montoro va exigir més ajustos a les comunitats autònomes, i en canvi va negar-se a debatre sobre el nou model de finançament. Tampoc ha transferit els diners del FLA, que són els que permeten que el Consell puga fer front a les seus despeses corrents i a pagar els deutes que havien deixat en els calaixos l’anterior govern del PP.
Ara ens trobem enmig de la negociació de l’acord de legislatura entre el Consell i els sindicats presents en la Mesa General de Negociació. Tot i que les reivindicacions econòmiques no havien tingut resposta encara per part de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, a l’espera de millors notícies procedents de Madrid, des d’Intersindical Valenciana, entenem que el Consell ha de fer front al pagament de la resta de la paga extra de 2012 el més aviat possible, i així ho demanarem en la propera reunió.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.