Atur

Intersindical Valenciana mostra la seua preocupació per les dades d’atur

El Sindicat espera que els canvis en Economia servesquen per capgirar la situació

03 / 09 / 2016 | Intersindical

Intersindical Valenciana mostra la seua preocupació per les dades d’atur del passat mes d’agost. En ser el País Valencià, el territori on més va augmentat l’atur.
Aquestes dades suposen que el nombre de persones aturades siga de 437.569 al País Valencià, una xifra molt elevada. A més, la gran majoria de les contractacions són temporals la qual cosa suposa que precaritzar el mercat laboral valencià per efectes de les reformes laborals i del model productiu valencià que està mancat de fonaments sòlids i és excessivament depenent de l’estacionalitat.

Intersindical Valenciana considera una prioritat que el nou govern espanyol derogue les reformes laborals aprovades pels governs anteriors que ens han portat a aquesta situació de precarietat, salaris baixos i inestabilitat en l’ocupació.

No obstant això i considerant el context actual de l’ocupació, el Sindicat considera que el Consell hauria de donar passes endavant per assumir noves competències en matèria d’ocupació i exercir la responsabilitat de la iniciativa en les polítiques laborals. En aquest sentit, valora com encertada i necessària la creació de la Secretaria Autonòmica d’Ocupació de la que depenen les direccions generals d’Ocupació i Formació; Treball i Benestar Laboral i Planificació i Serveis. El Sindicat felicita a les persones que ocupen aquestes responsabilitats. Aquesta aposta del govern valencià, que és un primer pas, hauria de servir per capgirar la situació del mercat laboral valencià i generar més ocupació, més drets i més igualtat

Intersindical Valenciana considera que la nova conjuntura política ha de servir per avançar en l’establiment d’un Marc Valencià de Relacions Laborals i de Protecció Social que servisca per a configurar unes relacions laborals pròpies en base a la nostra realitat socioeconòmica. En eixe sentit, el Sindicat aposta per valencianitzar l’àmbit laboral amb la creació d’una Agència Valenciana de Relacions Laborals. En definitiva, una agència que contemple una gestió integral de la formació, que implemente les polítiques actives d’ocupació i assumisca les competències en aquest àmbit que ara estan en mans de l’estat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.