Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana no signa l’acord de la paga extra

La Generalitat està obligada a pagar 44 dies meritats de la paga de Nadal de 2012 per diverses sentències judicials guanyades per Intersindical i altres sindicats. No cap cap acord: la Generalitat ha de pagar i ha de pagar ja. I, a més, ho sap. Intersindical Valenciana no pot donar suport a l’acord perquè:

Montoro no li avança els diners a Moragues per pagar-nos la paga extra
Montoro no li avança els diners a Moragues per pagar-nos la paga extra
08 / 06 / 2014 | Intersindical

L’acord no ens dóna res
L’acord, que us podeu descarregar al peu d’aquest article, no contempla cap cosa que no hagem guanyat ja en els tribunals. És un acord que diu que ens paguen el que els tribunals ja han dit que ens han de pagar.

L'acord no en dóna res que no hagem guanyat ja en els tribunals

No contempla el pagament de la paga sencera
I no hi ha cap compromís perquè el govern abone el cobrament a la resta de sectors: ensenyament concertat, Universitats, consorcis, ens públics, empreses públiques i fundacions de la Generalitat, etc.

Ajorna el pagament al 2015
Una vegada més, es dilata en el temps la restitució d’un dret reconegut pels tribunals i per la pròpia administració.

Suposa la renúncia a la via judicial
La via judicial obliga a l’administració al pagament dels 44 dies. La renúncia per la via de l’acord és la negació del dret de les persones a la justícia, que és l’única via segura de cobrar-ho. Intersindical Valenciana ofereix els seus serveis jurídics per a qui vulga demanar l’extensió de les sentències.

Compromet a una falsa pau social
Si amb l’acord Moragues d’octubre de 2013, el govern es garanteix la renúncia sindical a tota conflictivitat fins més enllà de les eleccions autonòmiques i espanyoles, aquest acord ratifica novament la pau social en l’àmbit de la funció pública.

No cobrarà tot lo món
Amb l’acord, la Generalitat no pagarà d’ofici a les persones que no estan d’alta actualment: persones jubilades, en excedència o que han faltat.

La paraula del Conseller, única garantia de cobrar
El ministeri ha impugnat acords o iniciatives similars d’alguns governs autonòmics. I encara que no s’impugne, no tenim cap garantia que s’abone en 2015. Com a exemple tenim el Decret Vela, que caducava en desembre de 2013, i s’ha prorrogat fins 2015.

No compromet el pagament d’altres retallades salarials
Intersindical ha proposat un compromís de negociar la recuperació de totes les retallades salarials (paga extra completa, decret Vela, etc.) que no s’ha contemplat. Un bon acord seria recuperar tot el que ens han furtat.

La Generalitat ha de pagar, i ho sap
A més, les retallades van més enllà de les retribucions del personal i comprometen la qualitat del servei que oferim a la ciutadania. No s’aborda en l’acord cap mesura que mitigue la nostra sobrecàrrega de treball ni la desatenció que pateixen molts col·lectius que depenen de la nostra tasca: comunitat educativa, pacients del sistema sanitari i usuàries de l’administració i de la Justícia.

Cartell explicatiu

cartell explicatiu acord paga extra 2014
Cartell explicatiu de les raons d’Intersindical PDF (296KB) i en PNG (60KB)


El text de l’acord:




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.