Retallades

Intersindical Valenciana no signarà la proposta d’acord salarial de la Generalitat

La Generalitat Valenciana ha presentat un acord per ser subscrit en la Mesa General de Negociació que tindrà lloc a les 17:30 hores, a la Ciutat de la Justícia de València, i que contempla noves retallades retallades salarials per 2014.

23 / 10 / 2013 | Intersindical

Les noves retallades es concreten en la reducció del complement de carrera professional del personal de la sanitat i dels sexennis del professorat en un 25% i el cobrament efectiu del perfeccionament de les carreres professionals i dels sexennis a partir de l’1 de juliol de 2014. En molts casos, això suposa no cobrar durant més de dos anys aquests components.

El referèndum de 2012 va ser contrari a propostes similars de la Generalitat

A més, a l’exposició de motius, la Generalitat diu que reconeix l’esforç econòmic que està suportant el personal per garantir la prestació dels serveis públics, i el seu esforç per contribuir a l’eixida de la crisi. També que l’aplicació del decret Vela era necessària. Aquestes “perles” són inadmissibles per al nostre sindicat i són tot un exercici de cinisme que no podem compartir.

A més, per “vendre” aquest acord, inclou assumptes que ja estan acordats en altres àmbits i alguns altres que s’estan incomplit des de fa més de sis anys. Tot açò es fa per amagar la nova retallada salarial del personal sanitari i docent i per tornar a dir que el personal de l’Administració del Consell cobrarà la carrera en 2015, quan sempre s’han incomplit els terminis pactats per fer-ho.

Per tot açò, i en coherència amb el referèdum celebrat en 2012, on les treballadores i treballadors es van pronunciar contaris a propostes similars que ja havia proposat la Generalitat Valenciana, Intersindical Valenciana no signarà l’acord, convocarà assemblees de personal per informar-lo d’aquesta nova agressió i convocarà mobilitzacions per fer pantent el seurebuig.

La primera serà aquesta vesprada, a les 17:00 hores a la Ciutat de la Justícia.

Finalment, les propostes de la Intersindical Valenciana es concreten en:

  • Cobrament del 100% de la carrera professional i dels sexennis a partir de l’1 de gener de 2014.
  • Perfeccionament dels sexennis i de la carrera professional amb caràcter retroactiu des que es deixaren de reconéixer.
  • Cobrament dels mesos de juliol i agost per part del professorat interí.
  • Activació de la carrera professional del personal de l’Administració del Consell, amb efectes administratius de 2010, i cobrament de gener-maig de 2010, i a partir del 1 de gener de 2014.
  • Recuperació del poder adquisitiu perdut per l’aplicació del Decret-Llei 1/2012.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.